Iran, Basra Körfezi'ndeki Askeri Tatbikatinda 16 Balistik Füze Atesledi

Iran, Basra Körfezi'ndeki Askeri Tatbikatinda 16 Balistik Füze Atesledi

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu, Basra Körfezi kiyilarinda “Peygamber-i Azam 17” adini verdigi yillik askeri tatbikat gerçeklestirdi. Iran, askeri tatbikatinda 16 balistik füze atesledi.



Iran Devrim Muhafizlari Ordusu, ülkenin güneyinde Basra Körfezi kiyilarinda yer alan Hürmüzgan, Busehr ve Huzistan eyaletlerinde gerçeklestirdigi “Peygamber-i Azam 17” askeri tatbikatinda 16 balistik füze atesledi. Devrim Muhafizlari Deniz Kuvvetleri Komutani Amiral Aliriza Tengsiri, Iran Genelkurmay Baskani Muhammed Bakiri ve Hatemulenbiya Merkez Karargâhindan üst düzeyli komutanlarinin katilimi ile gerçeklestirilen askeri tatbikatta denizden nokta atisi yapan seyir füzeleri firlatilirken karadan ise sembolik düsman hedeflerine IHA saldirilari yapildi. Savas gemilerinde orta menzilli seyir füzelerinin ilk kez kullanildigi askeri tatbikatta, Devrim Muhafizlari’na ait deniz insansiz hava araçlari ile hava operasyonlari gerçeklestirilirken tatbikatta Basra Körfezi’nde belirlenen hedefleri ayni anda vurmak için gemilerdeki ve sahillerdeki platformlardan deniz seyir füzeleri ateslendi.

Askeri tatbikat sonrasi Iran Genelkurmay Baskani Muhammed Bakiri, tatbikatin Israil tehditlerine bir cevap oldugunu belirterek, "Bu tatbikat son zamanlardaki Israil’in bos tehditlerine karsilik olarak düzenlendi.

Bugün tatbikat sirasinda farkli platformlardan ayni anda firlatilan 16 balistik füze ile tüm hedefler isabetle vuruldu" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile