Iran Cumhurbaskani Reisi Açiklamasi 'Kafkasya Sorunu Bölge Ülkeleri Arasinda Çözülmelidir'

Iran Cumhurbaskani Reisi Açiklamasi 'Kafkasya Sorunu Bölge Ülkeleri Arasinda Çözülmelidir'

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, Kafkasya’nin Iran tarihi ve medeniyetinin bir parçasi oldugunu belirterek, “Kafkasya sorunu bölge ülkeleri arasinda çözülmelidir” dedi.

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi baskent Tahran’da Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile görüstü. Görüsmenin ardindan iki lider Tahran’da bulunan Sadabad Sarayi’nda ortak basin toplantisi düzenledi.

Reisi, Ermenistan Basbakani Pasinyan’in Tahran ziyareti ile iki ülke arasindaki iliskilerin daha da gelisecegini ve Ermenistan ile iliskilere önem verdiklerini söyledi.

Reisi, Kafkasya’in Iran tarihi ve medeniyetinin bir parçasi oldugunu belirterek, “Kafkasya sorunu bölge ülkeleri arasinda çözülmelidir” ifadelerini kullandi.

Iki ülke arasinda ekonomi, güvenlik ve ticaret alanlarinda is birligine önem verdiklerini belirten Reisi, “Komsularimizla iliskilerimize önem veriyoruz. Sayin Pasinyan ile bu baglamda birçok kez bir araya geldik. Ekonomiden güvenlige Ermenistan ile her daim is birligi vurgusu yaptik” dedi.

Kafkasya konusunda Iran’in hassas oldugunu ve baris ve istikrarin bölgede saglanmasi gerektigi vurgusunu yapan Reisi, “Pasinyan ile görüsmemizde Kafkasya’daki sorunlarin bölge ülkeleri tarafindan çözülmesi gerektigini vurguladik. Yabanci güçlerin müdahaleleri Kafkasya’daki sorunlari artiriyor” seklinde konustu.

Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ise Ermeni toplumuna karsi Iran’in yürüttügü politikayi takdir ederek, “Iran Islam Cumhuriyeti, Müslümanlar ile Ermeniler arasinda barisçil yasam ve is birliginin sembolüdür. Cumhurbaskani Reisi’yi Soçi’de Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasinda gerçeklesen üçlü zirve konusunda bilgilendirdim. Bu zirvelerde bizim masaya sundugumuz konular hakkinda Iran’in da bilgi sahibi olmasini istiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile