Iran'dan ABD'ye 'Orta Dogu' Uyarisi

Iran'dan ABD'ye 'Orta Dogu' Uyarisi

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, BM Güvenlik Konseyi’nde oylanan Gazze’de acil ateskes tasarisinin ABD’nin oyuyla veto edilmesinin ardindan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptigi görüsmede, “Amerika, Siyonist rejimin (Israil) suçlarini ve savasin devamini destekledigi sürece bölgedeki durumun kontrol edilemez bir sekilde patlama ihtimali var” dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) dün oylanan Gazze’de acil ateskes tasarisinin ABD’nin oyuyla veto edilmesi, tasariyi onaylayan ülkeler ve uluslararasi kamuoyu tarafindan tepkiyle karsilandi. Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, veto kararinin ardindan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptigi telefon görüsmesinde Orta Dogu’da olabileceklere iliskin ihtimallere degindi. Abdullahiyan, “Amerika Siyonist rejimin (Israil) suçlarini ve savasin devamini destekledigi sürece bölgedeki durumun kontrol edilemez bir sekilde patlama ihtimali var” dedi.

Iran Disisleri Bakanligi tarafindan görüsmenin içerigine iliskin yapilan açiklamada, Abdullahiyan’in, Gazze Seridi için BM Sarti’nin 99. maddesini devreye sokan Guterres’i “uluslararasi baris ve güvenligi korumak için yapilan cesur bir hareket” ifadeleriyle övdügü belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile