Afganistan Cumhurbaşkanlık Sarayı'nda resmi törenle karşılanan Ahmedinecad, daha sonra ikili ve heyetlerarası görüşmeler yaptı. Ahmedinecad ile Karzai daha sonra da ortak basın toplantısı düzenledi. Ortak basın toplantısında konuşan Ahmedinejad, Afgan hükümetinin ve halkının yanında olduğunu belirterek, Afganistan'ın içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Ahmedinejad, "Yabancılar Afganistan'a gerçekten yardım etmek isteselerdi, şu anda harcanan 100 milyar doların 20 milyarını verseler bile Afganistan'ın
tüm ihtiyaçları karşılanır, hiçbir sıkıntı da kalmazdı" diye konuştu. Ahmedinejad, İran'a karşı tutumlara değinerek, "Biz bilimsel araştırmalar için uzaya roket yolluyoruz, rahatsız oluyorlar. Çünkü bölgede kimsenin gelişmesini ve ileriye gitmesini istemiyorlar. Onlar buradaki halka ağalık yapmak istiyor ancak Afgan halkı, buna müsaade etmez. Afganistan daha önce de işgallere karşı direndi ve gereken cevabı verdi. Yine gereken cevabı vereceğinden eminim" diye konuştu. Ahmedinejad İran'da faaliyet gösteren
Cundullah liderinin yakalanmasına da değinerek, "Cundullah terör örgütü, İran'da 400'den fazla kişinin ölümü ve yaralanmasından sorumlu. Bu teröristlere belli güçler her türlü yardımı yapıyordu. İstihbarattan, ulaşıma ve ekonomik yardıma kadar. Biz ne zaman bir operasyon yapmaya çalışsak, hemen oradan kaçırılıyorlardı. Bu teröristi hiçbir kayıp vermeden yakaladık. Terörle mücadele düğünleri, konvoyları bombalayarak olmaz, terörle mücadele istihbaratla olur" şeklinde konuştu.
Ahmedinejad ayrıca, "Batılılar bölgede ikiyüzlü oynuyor hem yetiştiriyorlar, hem savaşıyorlar. Terörle mücadele düzenli orduyla olmuyor. Daha sora da başkalarının suçluyorlar. İran bir teröristin peşine düştü ve yakaladı, bu istihbarat işidir. Eğer terörle mücadele için geldiyseniz, onun yolu belli. Eğer başka bir amacınız varsa, onu da açıkça belirtin. Teröristleri kendileri yetiştirdi ve kendileri destekledi, bazı kişilerde onlara destek verdi. Terörle mücadelede sivil halkın zarar görmemesi gerekiyor.
Bazıları dünyaya yeni yön vermeye başlamış, gelip bize kültür ve medeniyet öğretmeye kalkıyorlar, o da topla tüfekle medeniyet getirmeye çalışıyor. Topla tüfekle medeniyet getirilmeyeceğini bilmiyor" diye konuştu. Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin dostane ve ortak kültür üzerine kurulduğun belirterek, "Afganistan başka ülkeler gibi tüm komşuları ile iyi ilişkilerin olmasının isteyen bir ülke. Biz ülkemizde güçlülerin birbirleri ile çatıştığı ve Afganistan topraklarını
kullanarak başka komşu ülkelere karşı Afganistan topraklarını kullanmasını istemiyoruz. İran ile olan ilişkimiz, kültür ve diğer ortak değerlere bağlı. Tüm komşularımızla iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
İran Devlet Başkanı Ahmedinecad Afganistan'da
İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin daveti üzerine Kabil'e geldi.



















