Iran Dini Lideri Hamaney Açiklamasi 'Türkiye Ve Suriye'deki Deprem Tüm Müslümanlari Ilgilendirir'

Iran Dini Lideri Hamaney Açiklamasi 'Türkiye Ve Suriye'deki Deprem Tüm Müslümanlari Ilgilendirir'

Iran Dini Lideri Ayetullah Hamaney, Türkiye’de meydana gelen ve Suriye’de de büyük yikima yol açan depremlere yönelik, "Türkiye ve Suriye’deki yikici depremler büyük bir hadisedir. Bu deprem tüm Müslümanlari ilgilendirir. Islam ülkeleri bu hadiseye kayitsiz kalamaz" dedi.

Iran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, baskent Tahran’da Islam ülkeleri temsilcileri ve Iranli askeri yetkililerin katildigi programda konustu.

Islam ülkeleri arasinda is birligi vurgusu yapan Hamaney, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlere degindi. Hamaney Islam ülkeleri arasindaki is birligin sözde degil, gerçek anlamda olmasi gerektigini belirterek, "Müslümanlarin gerçek anlamda is birligine ve dayanismaya ihtiyaçlari var. Bu is birligini saglamaliyiz. Bazen beklenmedik sorunlar ve felaketler yasanabilir" dedi.

Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlere isaret eden Hamaney, bu depremlere karsi Müslümanlarin kayitsiz kalamayacagini ve tüm Müslümanlarin birbirlerinin acilarini ve sorunlarini paylasmalari gerektigini söyledi.

Hamaney, "Türkiye ve Suriye’deki yikici depremler büyük bir hadisedir. Bu deprem tüm Müslümanlari ilgilendirir ve Islam ülkeleri bu hadiseye kayitsiz kalamaz. Yani gerçek anlamda herkes bu aciyi ve derdi hissetmelidir" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile