İran Sinemasına Derinlemesine Bir Bakış Açıklaması

İran Sinemasına Derinlemesine Bir Bakış Açıklaması

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Köse, İran sineması ile ilgili merak edilenleri 'Kara Perde' adlı kitap ile okuyucuyla buluşturdu.


Üç perdeden oluşan kitap, İran sinemasının ünlü yönetmenlerini ve filmlerini derinlemesine inceliyor. Bahman Ghomadi'nin 'Gergedan Mevsimi', Macidi'nin 'Tanrı'nın Rengi', Mahmlbaf'ın 'Hayat', Kiarostami'nin 'Kiraz'ın Tadı' gibi film ve yönetmenlerinin anlatıldığı kitapta dönemin toplumsal ve siyasal olaylarını da okuyucuya aktarıyor. Kitapla hakkında bilgi veren Köse, "Bu kitaptaki yazıların söylediği de ışığın durmadan dağılan imgesi gibi gizemin belli bir sahilik duygusu olmadan asla ifade edilemeyeceğidir. Asıl önemli olansa söylemedikleri" şeklinde konuştu.

İran sinemasının belli başlı filmlerine isimlerini veren sözcüklerin anlam bagajının geniş olduğunu ifade eden Köse, "İran sinemasının hesaplı ve ölçülü sükûnetinde de uçsuz bucaksız düş gücünün göz açıp kapayıncaya kadar yakıcı düşüncelere tercüme edilişinin imkânsız güzelliğiyle karşılaşırız" diye konuştu.

İletişimin kültürel boyutları, medya ve sinema sosyolojisi alanlarında çalışmaları bulunan Köse'nin yayımlanmış kitaplarından bazıları şunlar; Bourdieu Medyaya Karşı, Alternatif Medya, İletişimin Issızlaşması, Medya ve Tüketim Sosyolojisi, Medya Mahrem ve Flanör Düşünce.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile