Iranli Ressam Ahmet Nejat'in Eserleri Istanbul'da Sanatseverlerle Bulustu

Iranli Ressam Ahmet Nejat'in Eserleri Istanbul'da Sanatseverlerle Bulustu

Dogu kültürünün motiflerini eserlerinde yansitan 66 yasindaki Iranli Ressam Ahmet Nejat, 2’ncisi düzenlenen Art Contact Istanbul Çagdas Sanat Fuari’nda sanatseverlerle bir araya geldi. Ahmet Nejat, pandemi döneminde birçok esere imza attigini ifade ederek eserlerinde ’ask’ ve ’hiçlik’ konularina yer verdigini söyledi.

Iranli ressam Ahmet Nejat, ikincisi düzenlenen Art Contact Istanbul Çagdas Sanat Fuari’na katildi.

Dogu kültürünün tüm motiflerini Bati’nin sanat teknikleri ile birlestiren Ahmet Nejat’in 44 eseri ile fuarda sanatseverlerle bulustu. Yasadigi saglik problemlerini ve pandemi yasanan sikintilarini eserlerinde anlatan Nejat’in sergisi fuarda büyük ilgi gördü.

“Ask ve hiç konusu üzerine çalisiyorum”

Sanatin toplumu kurtaracagini söyleyen Ahmet Nejat, “Yaklasik 44 eserle katiliyorum. Aslinda biraz fazla getirdik ama çok sikismasin diye ayri ayri koyduk. Yaklasik 3 senedir pandemi ve saglik sorunlari vardi ama sanattan uzak kalmadim. Sergilerde, fuarlarda yine isimi yaptim. Genelde ben belli bir konu üzerinde, belli bir felsefe üzerine çalisiyorum. Bu ’ask ve hiç’. Arkadaslar soruyorlar ne zaman bitecek diye. Bence bitecek bir sey degil” dedi.



“Sanat toplumun gidasi”

Sanatin toplumun vazgeçilmezi olduguna vurgu yapan Ressam Nejat, “Nasil 3 boyut veririmi, yani yeni formu aradim. O arayis içinde de son gördügünüz eserler çikti. Ben yeni eserlerle sergiye ve fuarlara katilmak isterim. Gördüklerinizin büyük bir kismi da yeni eserlerim. Bir kere sanat aslinda bizi kurtaran bir sey. Bunu sanirim herkes fark etti. Bizi bir araya getiren, bizi birlestiren ve ruhun gidasi aslinda sanat. Sanatsiz bir toplum olmadigini ben kendim dahi çok fazla hissettim” seklinde konustu.



“Bizim birlikte yasamamiz gerekiyor”

Sanat ve sanat eserlerinde ask ve hiçlik duygusunu birlestirdigini vurgulayan Nejat, “Insanlar çok unutkan. Deprem oldu herkes birlesti, simdi pandemi oldu herkes ölecegini fark etti, ölebilecegini fark etti. Hemen unuturuz, inanin ki 2 ay sonra pandemi de unutulacak, onun etkileri de unutulacak. Ama etkisinin unutulmamasi gerekiyor. Sadece iyilestik, sokaga çikabiliyoruz. Artik birleselim, artik beraber olalim, artik mütevazi olalim. Benim aslinda ask ve hiçi ele alma sebebim de o. Çünkü hiç, bir yoldur aslinda. Bu yol sevgi yoludur, ask yoludur, tevazu yoludur. Bunlari becerebilirsen hiçin yeni yolundasin. O da insanligi kurtaran bir seydir. Çünkü bizim birlikte yasamamiz gerekiyor. Hiçbir zaman hiç kimse tek mutlu degil” ifadelerini kullandi.

“Tüm eserlerimde Dogu var”

Mimar Sinan Üniversitesi’nden yüksek lisans mezunu oldugunu söyleyen Nejat, “Bati egitimi aldim ve uzun süre de Bati egitimi ile devam ettim. Sonra Italya’ya gittim geldim. Duygusal insandir, Dogu insani. Tüm eserlerimde Dogu var. Hatta soyut eski eserlerimde de yine Dogu duygusu var. Çünkü ben Doguluyum orada da o motifleri isledim, hepsinde de var istisnasiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile