İranlı Sporcuların Ağrı Dağı İlgisi Artıyor

İranlı Sporcuların Ağrı Dağı İlgisi Artıyor

İran'ın Athar Kouh Tourism şirketi ile bir anlaşma yapan Iğdır Arama Kurtarma Derneği (AKUD) Kulübü, bir yıl içerisinde Ağrı Dağı'na bine aşkın dağcı ve yamaç paraşütçü turist getirmeyi planlıyor.

Merkezi İran'ın Tebriz şehrinde bulunan Athar Kouh Tourism şirketi yetkilisi Sadeg Babaei, Ağrı Dağı güney rotasından 17 kişilik ekibiyle yaptıkları zirvenin ardından, alışveriş ve gezi amaçlı Iğdır'a geldiler. Burada Iğdır AKUD Kulübü Onursal Başkanı Coşkun Oluz'la bir görüşme yapan Babaei, Iğdır Kuzey Babek rotası hakkında bir takım bilgiler alarak, bundan böyle İran'dan Iğdır Babek rotası, çıkışları için kafileler düzenleyeceğini dile getirdi.
Iğdır AKUD Onursal Başkanı Coşkun Oluz yaptığı açıklamada, Iğdır Ağrı Dağı Babek rotasının dağcılar için son yıllar yeni keşfedilmiş bir hazine olduğunu, buradan çıkan yerli ve yabancı dağcıların birçok çiçek faunasının yanı sıra Korhan Kalesi, Kara kilise, Meteor çukurları, Küp gölü, Urartu ve Artaksiyaslılar'dan kalma birçok tarihi kalıntıların da görme şanlarının olacağını söyledi. Oluz, Iğdır rotasında dağcılar için en büyük sorun olan su sıkıntısının da olmadığı ve yine Iğdır İl Özel İdaresinin girişimleriyle yapılan Korhan Yaylası Dağcı Evi ile 2 bin 476 metrede bulunan Küp Gölü dağ evinin dağcılar için son derece büyük bir avantaj olduğunu kaydetti.
Iğdır AKUD Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Oğan ise Iğdır'a gelen yerli ve yabancı dağcılara her konuda destek olacaklarını belirtti.
IĞDIR ESNAFI BİZDEN TEBESSÜMÜ EKSİK ETMEDİ
Athar Kouh Tourism şirketi yetkilisi Sadeg Babaei ise yaptığı açıklamada, yapılan zirve sonrası alışveriş yapmak için geldikleri Iğdır'da Iğdır esnafından çok memnun olduklarını söyledi. Iğdır esnafının, kendilerinden hürmet ve güler yüzü eksik etmediklerini ayrıca Iğdır'ın çevre illere rağmen çok ucuz ve aradıkları her şeyi bulabildiklerini de kaydeden Babaei; "Gösterdikleri yakın ilgi ve güler yüzden dolayı hem Iğdır esnafına hem güvenlik güçlerine sonsuz teşekkür ederim. En kısa zamanda Iğdır rotasından çıkılmak üzere İran'dan turlar düzenlememeyi düşünüyoruz. Ben İsveç ve Avusturya'da dağcılık, kayakçılık ve yamaç paraşütü dalında 3 yıl eğitim aldım. Iğdır Ağrı Dağı dağcılık, yamaç paraşütü ve kayak sporu bakımından çok önemli bir statüye sahiptir. Bu doğrultuda bir takım çalışmalar yapıldığı taktirde Iğdır ve Ağrı Dağı bölgenin doğa sporlarının yanı sıra en önemli turizm ve dinlence merkezi olacaktır" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, AKUD Onursal Başkanı Çoşkun Oluz, dağcı turist kafilesine Iğdır'ın tanıtım kataloglarını hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile