Iranlilar Nevruz Tatilini Van'da Geçiriyor

Iranlilar Nevruz Tatilini Van'da Geçiriyor

Nevruz’u kutlamak için Van’a gelen Iranli turistler, esnafin da yüzünü güldürdü.

Iranlilarin gelisi ile birlikte otellerde doluluk orani yüzde 90’lara kadar çikarken, iki yildir sikinti yasayan esnaf ise rahat bir nefes aldi. Gündüz alisveris yapan Iranli turistler, gece ise eglence merkezlerinde eglenerek Nevruz tatilinin keyfini çikardi.

Iranli turistlerin 13 günlük Nevruz tatilini degerlendirmek için Van’a geldiklerini belirten Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy, “Iranli misafirlerimizi burada 15 günlük süreyle agirlamaya basladik. Onlar için gerekli hazirliklarimizi tamamladik. Umarim 15 günlük sürede onlari en iyi sekilde agirlayip yolcu edecegiz” dedi.



"Esnafa can suyu oldu"

Otellerde doluluk oraninin yüzde 90’lara kadar çiktigini vurgulayan Aksoy, “Sadece Iranli turistler degil, bu aralar yogun bir kültürel turlarimiz var. Bunlar da Van esnafini bir nebze olsa rahatlatti. Çünkü bundan önceki dönemlere baktigimiz zaman Ocak ve Subat ayinda ciddi anlamda büyük bir sikinti yasadik. Zaten büyük bir pandemiden çiktik, bu pandemi ile birlikte insanlar gerçekten ekonomik anlamda büyük bir sikinti yasadilar. Nevruz’un 15 günlük bu kisminda da insanlar hem ekonomik anlamda rahatladi hem de bu esnafa can suyu oldu. Ben bu anlamda Van Valiligi ve diger tüm sivil toplum kuruluslarina Shopping Fest kapsaminda yaptiklari ortak çalismalardan dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

"Van’in yine çekim merkezi olarak yerli ve yabanci turistleri kazanacagina inaniyorum"

19 Mart-2 Nisan tarihleri arasinda otelin maksimum doluluga ulastigini ifade eden Doubletree By Hilton Van Oteli Genel Müdürü Mustafa Bülent Polater ise “Güzel bir Nevruz dönemi geçiriyoruz. Zaten 2019 yilinda Van’in turist sayilari çok iyi. Insallah en kisa zamanda Van’in yine çekim merkezi olarak yerli ve yabanci turistleri kazanacagina inaniyorum. Sehre çiktigimizda bir hareketlilik var, caddelerimiz dolu. Misafirlerimiz alisverisini yapiyor. Insallah böyle geçer” diye konustu.

Van Gölü Havzasi Turizm Dernegi (VAHATUDER) Baskani ve Ayanis Tur Yönetim Kurulu Baskani Abdullah Tunçdemir de, Van’in pandemiden dolayi iki yil Nevruz yasamadigini hatirlatarak, dolayisiyla Iran pazarindan faydalanamadiklarini söyledi.

Bu yilin iyi bir Iran pazariyla devam ettigini belirten Tunçdemir, “Su anda Van’daki otellerimiz doldu. Bizler de bunu bekliyorduk. Tabii bu süreçte sadece Van degil Antalya ve Istanbul’a giden ciddi sekilde bir Iran pazari var. Antalya uçaklari ek seferler koyarak ciddi bir sayiya ulasti. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

Iran turizminin bölgeye katkisinin herkes tarafindan bilindiginin altini çizen Tunçdemir, “Biz bu pazari daha nasil arttiralim, bu pastadan nasil daha fazla pay alalim, onun çabasi içerisindeyiz. Insallah bu böyle devam eder” seklinde konustu.

Van’a hem alisveris hem de eglenmek amaciyla geldiklerini belirten Iranli turistler de Van’i çok sevdiklerini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile