İrsen Küçük: Bir sanatçıya bile tahammül edemeyen Güney Kıbrıs'ın masa başında bizimle anlaşması zordur

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Şişli Belediyesi'ni ziyaret etti. Kapıda Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından karşı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Şişli Belediyesi'ni ziyaret etti. Kapıda Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından karşılanan Küçük, Belediye Meclis toplantısında bir konuşma yaptı. Küçük, "Sanatçılara, sporculara tahammül edemeyen Güney Kıbrıs'ın masa başında bizimle anlaşmaya varması da biraz zordur, kolay değildir." dedi.

KKTC'nin kuruluşunun 36. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Türkiye'ye gelen KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den sonra, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ziyaret etti.

KKTC Başbakanı için, Şişli Belediye Meclisi'nde resmi bir tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, KKTC'nin Türkiye için çok farklı bir önemi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu sene Kıbrıs Barış Hareketi'nin 36. yılını kutluyoruz. Ancak, 36 yıl önceki askeri başarının bir sivil başarıyla taçlandırılması gerekiyor. Türkiye ve Kıbrıs Türkleri bunun için çalışıyor. Bütün dünyanın Kıbrıs'a sevgiyle baktığı bir barışı çok yakında kutlayacağımıza inanıyorum." dedi.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, konuşmasında ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğini belirterek, KKTC'nin Anavatan sayesinde bugünlere geldiğinin altını çizdi. Dün Başbakan Tayyip Erdoğan ve bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü kaydeden Küçük, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile yaptığım bu görüşmede Kıbrıs Türküne göstermiş oldukları destek ve bu desteğin artar bir şekilde devam edeceğinin ifade edilmesi bizi mutlu etmiştir." dedi.

Adada iki taraf arasındaki görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Küçük, bu görüşmelerde sadece Türk tarafının özverisi ve samimiyetinin kafi olmadığına vurgu yaptı. Bir çözüme ulaşmak için Güney Kıbrıs'ın da aynı şekilde özveri göstermesi gerektiğini söyleyen Küçük şöyle konuştu: "Ama ne yazık ki Güney Kıbrıs'ta hala daha bu özveriyi görmek bu samimiyeti görmek mümkün değildir. 2 gün sonra yeni bir otelimizin açılışı var. Amerikalı bir sanatçı davet edilmiş, o sanatçının gelip bir konser vermesine dahi tahammül edemeyen bir Güney Kıbrıs ve bunu baskıyla ve çeşitli yöntemlerle caydırma noktasına gelmişler, dolayısıyla sanatçılara, sporculara tahammül edemeyen Güney Kıbrıs'ın masa başında bizimle anlaşmaya varması da biraz zordur, kolay değildir. Bunu da söylemek gerekir. Güneyi, Rum tarafını devamlı samimiyete ve dürüstlüğe davet ediyoruz. Şayet bizim kadar dürüstseler , bizim kadar samimiyseler , bizim kadar inançlıysalar Kıbrıs'ta bir çözüme ulaşmamıza aynı samimiyeti ve dürüstlüğü gösterirler ama Rum'da bu dürüstlüğü görmek mümkün değildir."

Konuşmanın ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, konuk Başbakan İrsen Küçük'e bir şükran plaketi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile