Is Bankasi'na 380 Milyon Dolar Tutarinda Sürdürülebilir Kaynak

Is Bankasi, Uluslararasi Finans Kurumu (IFC), Fransiz Kalkinma Ajansi’nin özel sektör temsilcisi PROPARCO ve Green for Growth Fund (GGF) ile toplam 67 milyon dolar ve 75 milyon euro tutarinda bir kredi sözlesmesi imzaladi.

Türkiye Is Bankasi, Uluslararasi Finans Kurumu (IFC), Fransiz Kalkinma Ajansi’nin özel sektör temsilcisi PROPARCO ve Green for Growth Fund (GGF) ile toplam 67 milyon dolar ve 75 milyon euro tutarinda bir kredi sözlesmesi imzaladi. Banka ayrica, 230 milyon dolar tutarinda sürdürülebilirlik baglantili hazine finansmani islemi gerçeklestirdi.

Türkiye Is Bankasi, IFC, PROPARCO ve GGF ile imzaladigi sözlesme ile saglayacagi krediyi; yenilenebilir enerji, kaynak verimliligi ve enerji verimliligi finansmani ile 6 Subat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem felaketlerinden etkilenen illerdeki kisilerin, çiftçilerin, mikro ve küçük isletmelerin finansmani için kullanacak.

Banka, gerçeklestirilen sürdürülebilirlik baglantili hazine finansmani islemiyle de, depremlerden etkilenen illerde kullandirilacak tüketici kredileri ile küçük ve orta ölçekteki kadin girisimcilere kullandirilacak nakdi kredi tutarini sürdürülebilirlik performans kriterleri olarak belirledi.

Yilin basindan beri saglanan sürdürülebilir kaynaklar 2,4 milyar dolar tutarina ulasacak

Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçin konuya iliskin açiklamasinda “Bankamiz; ikili anlasmalar yoluyla saglanan krediler, sendikasyon, seküritizasyon, eurotahvil ihraci ve hazine islemleriyle sürdürülebilirlik temali kaynak temininde islem çesitliligini artirmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ülkemize 2023 yilinin basindan beri 2,4 milyar dolar tutarina ulasan sürdürülebilirlik temali kaynak saglamis olduk” dedi.

Saglanan kaynaklarin büyük bir bölümünün deprem bölgesine yönelik kullanilacak olmasinin önemine isaret eden Yalçin, depremin ilk gününden itibaren gerek kendi kaynaklarini gerekse dis kaynaklari harekete geçirerek bölgeye verdikleri finansal destegi en üst düzeye çikarmak üzere çalistiklarini belirtti.

Deprem felaketlerinin bölgede yol açtigi etkilerin iyilestirilmesine kalici katki saglamayi hedeflediklerinin altini çizen Yalçin, sözlerini söyle sürdürdü: “Böyle dönemlerde, uluslararasi finans kuruluslarinin da bu yöndeki desteklerini görmek çok degerli. Bankamizca IFC, PROPARCO ve GGF ile imzalanan bu sözlesme, gerek söz konusu kuruluslarin Türkiye ekonomisine destegini göstermesi, gerekse Is Bankasi ile olan is birliklerinin güçlendirilmesi açisindan önem tasiyor. Deprem bölgesine yönelik kullandiracagimiz kaynaklara ek olarak saglanacak kaynaklarla yenilenebilir enerji, enerji verimliligi ve kaynak verimliligi gibi alanlara sagladigimiz destekleri artirmaya, bu sayede ülkemizin net sifir taahhütlerine ulasmasina katkida bulunmayi hedefliyoruz. Ayrica, kadinin is hayatina katiliminin artirilmasinin sürdürülebilir kalkinmanin gereklerinden biri olduguna inanan bir kurum olarak; 2023 yilinin Mart ayinda yayimlamis oldugumuz Kadinin Güçlenmesi Bildirgesi’ndeki ilkeler dogrultusunda kadinin ekonomideki rolünü artirarak toplumdaki yerini de saglamlastirmasina katki saglamayi amaçliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile