İş Garantili Kurslara Katılacak Kursiyer Bulunamadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde yaşama geçirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri‘10 Projesi kapsamında Nevşehir‘de açılması planlanan 7 kurs için Cuma hutbelerinden bile çağrı yapılmasına karşın, hedeflenen düzeyde işsiz gençler bir araya getirilemedi..

(UMEM) Beceri‘10 Projesi kapsamında öncelikli olarak Nevşehir Özel Organize Sanayi Sitesi‘nde üretim falan işletmelerin ihtiyaç duyduğu Mikmaktik toz altı kaynakçılığı, Pres Operatörlüğü, Plastik Extirisyon, Kaynakçılık, Tornacılık, Siensi Torna ve Ahşap Doğramacılık dalında 90 kişinin acilen istihdam edilmesi gerektiği yolunda Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri araştırma yaptı. 7 eğitim kursu için ilginç duyuru yöntemlerine de imza atan yetkililer, işsizlerin sadece kent merkezinde değil, ilçe, belde ve köylerde de belirlenerek söz konusu kurslara katılımları hedeflendi.

Bunun için Nevşehir‘in ekonomik olarak en sıkıntılı ilçelerinden olan Acıgöl ilçesini ana merkez olarak belirleyen ekipler, Acıgöl ilçesine bağlı belde ve köylere kadar giderek buralarda bulunan issiz gençlere, açılacak eğitici kurslar ile bilgiler aktararak, kursa katılımlarına çaba harcadılar.

Köy muhtarları, öğretmenler ile cami imamlarından bile yardım isteyen İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü yetkilileri, Cuma hutbelerinde açılacak kurslar ile ilgili gereken duyuruları yapmalarına karşın, 105 kişinin yararlanacağı ve 95 kişinin kesin istihdam edileceği eğitici kurslar için sadece 46 kişinin katıldığı Kaynakçılık ve Ahşap Doğrama kursu açabildiler.

İşçi bekleyen işletmelerde teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen ve mesai bitiminde ve Cumartesi günü işsiz gençlere meslek kazandırmayı amaçlayan eğitici kurslar 1-3 aylık dönemleri kapsıyor.Kursa katılanların servis araçları ile Nevşehir kent merkezi ile yaşadıkları köylere kadar ulaştırılabildiği eğitimde kursiyerlere ayrıca kursa katıldıkları her gün için ise 15 TL cep harçlığı veriliyor.

Öte yandan Nevşehir Özel Organize Sanayi Bölgesi‘nde karasör ekipmanlarının üretildiği Nevpa isimli işletme de 50 kişinin acil işçi ihtiyacına karşın Nevşehir İş Kurumu‘nun yaptığı tüm çağrılara karşın ancak kalifiye olarak 20 kişinin istihdam edildiği öğrenildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile