Is Kadinindan Doguya Yeni Projeler

Is Kadinindan Doguya Yeni Projeler

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde bulunan çocuklarin egitimi basta olmak üzere kadin ve yaslilara yönelik 200’ü askin proje hayata geçiren is kadini Emel Uslu Atik, yeni projeler için harekete geçti.

Emel Uslu Atik Egitim Arastirma ve Uygulama Vakfi (EUAV) olarak iki yil gibi kisa süre zarfinda 200’ü askin sosyal sorumluluk projesi olmak üzere 50 yardim kampanyasi, 10 girisim grubu kurduklarini ve bunlardan dolayi birçok basari ödülü aldiklarini belirten vakif baskani Emel Uslu Atik, bu yil da doguda birçok proje hayata geçireceklerini söyledi.

Vakif olarak yapmis olduklari projelerden bahseden Atik, “Doguda yasayip kendi yasadigi çevreden disariya çikmamis çocuklari gruplar halinde büyüksehirlere götürdük, Anitkabir’i ve Ankara müzelerini gezdirdik. Bilgi ve kültürlerini arttirmak adina projeler hazirlayarak bu projeleri hayata geçirdik. Kadina siddet konusunda birçok projeye imza attik. Ankara’da 11 tane sivil toplum kurulusuyla birlikte ’Euasosyal’ olarak ’Kadina Siddete Sut’ sloganiyla kadin ve erkek futbol turnuvasi düzenledik. Bu turnuvanin sonunda da bir gala gecesi düzenleyerek Naz Arici, Halil Mutlu, Havva Elmali gibi birçok milli sporcumuza ödül vererek bu turnuvanin taçlandirilmasini sagladik. Ankara Kalkinma Ajansi ile birlikte ’kadinlarin potansiyelleri’ adindaki projemizde 50’ye yakin kadina alti ay boyunca kendi otellerimizde egitimci arkadaslarimiz tarafindan çesitli egitimler verdirerek onlarin is hayatina hazirlanmasini sagladik” dedi.

Otizmli çocuklar için birçok proje gerçeklestirdiklerini belirten Atik, “Geceler ve hayir panayirlari düzenleyip gelirlerini okullarina bagisladik. Sivil Toplum Kuruluslariyla is birligi içerisinde yaslilarla ilgili birçok proje gerçeklestirdik. Huzurevlerini siklikla ziyaret ederek, onlarin kendilerini iyi hissetmeleri adina pek çok projenin öncülügünü yaptik. Dogu’daki çocuklarimiz için egitim ve yardim projeleri hazirladim ve bunlari hayata geçirdik. Egitmen, doktor, avukat, ögretmen, dis hekimi gibi sektöründe öncü olan arkadaslarimla Dogu’ya giderek, oradaki kadin ve çocuklara yönelik egitimler düzenledik. Egitim destegi için gittigimiz projelerde, yapacagimiz yardimlari “Egitim Ödülü” diyerek bölgedeki kadin ve çocuklara takdim ettik” diye konustu.

Hazirladiklari projelerle kadinlara çesitli egitimlerin verildigini dile getiren Atik, “Doguda okuyan üniversite ögrencisi genç kizlarimizi Ankara’da misafir ederek onlari is hayatina hazirlamak amaciyla çesitli egitimler aldirdik. Dogudaki kadinlarin ihtiyaçlarina göre projeler belirleyip bu projeler dogrultusunda kadinlara çesitli egitimler verdirdik. Kendi fabrikamizda belli bir bölüme ayirarak, kadinlara dikis makinesi alip kendi üretimlerini yaparak çocuklarini okutmalari konusunda destek verdik” seklinde konustu.

Diyarbakir’da ihtiyaci olan, esinden ayrilmis kadinlara kendi gelirlerini saglamalari için ortamlar olusturduklarini dile getiren Atik, söyle konustu:

“Sehit aileleri için geceler, hayir panayiri düzenleyerek gelirlerini kendilerine aktardik. Bu ülkeyi egitmek ve kalkindirmak bizlerin ellerinde” sloganiyla çiktigimiz bu yolda Sanliurfa, Diyarbakir, Mardin, Midyat, Kiziltepe gibi bölgelerde köy köy gezerek köy okullarinin ihtiyaçlari dogrultusunda hem egitim destegi hem de mont, ayakkabi, okul araç gereçleri yardimlarinda bulunduk. Covid-19 süresince birçok ögrenciye bilgisayar ve tablet desteginde bulunduk, ayrica okul araç gereç ve malzemeleri ile destek verdik. Köy okullarina sayisiz kütüphane yaptirdik. Atatürk büstü olmayan ilkokullarimiza Atatürk büstü yaptirdik. TÜKD - Türk Üniversiteli Kadinlar Dernegi ile otelimde geceler düzenleyip gelirlerini kursiyer kizlarimiza aktardik.”

Üretken kadinlarin satis yapabilecegi hayir panayiri düzenleyip gelirlerin bir kismini TÜKD bünyesinde kursiyer kizlara aktarmak için organizasyonlar ve projeler yaptiklarini belirten Atik, “Sayisiz kiz ögrenciye hem kendimiz burs vererek hem yakin çevrelerimizden burs destegi aldirarak okumalarini sagladik, onlari yurt disina egitimlere gönderdik. Yine Covid-19 sürecinde ihtiyaci olan egitimci arkadaslara bilgisayar ve tablet temininde bulunduk. “Emel Uslu Atik - Euasosyal” üzerinden bize ulasan her ögrenciye ve her kadina el uzatmaya çalisarak destek vermeye çalistik. Ankara’da ve Bati’da bazi okullari Dogu’daki okullarla bulusturup kardes okul olmalarini sagladik, birbirlerine destek vermelerine araci olduk. Ülke olarak yasamis oldugumuz deprem felaketinde yardim kuruluslariyla organize olarak deprem bölgelerine kisa sürede yardimlar götürdük. Yeni egitim ögretim yilinin baslamasiyla bugüne kadar yapmis oldugumuz projelerimizi yenide sürdürme startimizi verdik. Bu yilda yine çocuklarimizin egitim ögretimi, kadinlarimizin, genç kizlarimizin egitimi basta olmaz üzere birçok konuda çalismalarimiza basladik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile