İş-kur Müdürlüğüne 7 Ayrı Ülkeden Ziyaret
Adıyaman Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından projelendirilen, “İş Hayatında Kadının Yeri” projesi kapsamında 7 ayrı ülkeden gelen katılımcılar, Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Adıyaman İl Müdürü Ramazan Tatar’ı ziyaret etti.
Düzenlenen ziyaret ile ilgili bir konuşma yapan Adıyaman Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü olan Yüksel Güç, 2009 yılından bu yana bu işi yaptıklarını söyledi.
Güç, “Bu yapmış olduğumuz 3. projemiz ve bu projede iş hayatına değindik. Ticari ilişkiler ve özellikle kadınların iş hayatındaki yerini konu alan bir proje geliştirdik. Türkiye dahil olmak üzere 7 ortak ülke bir çalışma yürütüyoruz. Projemiz devam ediyor ve bu proje 2 yıl devam edecek. Genel olarak kadınların iş hayatındaki yerinden bahsedebiliriz ama özellikle 50 yaş ve üzerindeki kadınlar ne yapıyor, bunu araştırmaya çalışıyoruz. Misafirlerimiz, İngiltere, İspanya, İtalya, Macaristan, Bulgaristan, Litvanya ve ev sahipliği olarak Türkiye. Bu gelen misafirlerimizin tamamı devlet kurumu yöneticileri ve ya çalışanları değil, bizim davetimiz üzerine kesinlikle bunların tamamı ticari şirketlerin çalışanları ve genel müdürleri, buraya bir araştırma gezisine geldiler” dedi
Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak tek devlet kurumunun kendileri olduğunu vurgulayan Güç, “Onun için de Eylül 2003 yılında eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış tarafından İstanbul’a davet edildik. Kendisi bize teşekkür etti ve bizlere teşekkür belgesi verdi. Şimdi İş-Kur bünyesinde tanıtımlar yaptık. İş-Kur’un yapmış olduğu kursları inceleyeceğiz. İş- Kur Adıyaman İl Müdürümüz Ramazan Tatar bey, bizlere brifing verdi. Buradan da, İş-Kur bünyesinde çalışan insanların bulunduğu iş yerlerini görmeye gideceğiz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Daha sonra konuşan Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Adıyaman İl Müdürü Ramazan Tatar ise, şunları söyledi:
“Adıyaman Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisemizin ortak olduğu bir Avrupa projesi kapsamında iş hayatında kadının yeri projesinin ortakları olan Avrupa ve değişik ülkelerden gelen katılımcıların kurumumuza bir ziyaretleri oldu. Bu ziyaret esnasında bizlerde Adıyaman’da, kadınların istihdamına yönelik, kadınların iş birliğine yönelik yaptığımız faaliyetler hakkında bilgiler verdik. Onlarda gerçekten oldukça ilgi ve alaka gösterdiler. Bundan sonraki aşamada da, organize sanayi bölgesinde katılımcıların genelde kadın olduğu bir mesleki iş başı eğitim kursumuzu ziyarete gittiler. Bizlerde bu gibi projelere katkı sunmaya devam edeceğiz.”