İş Makinesi Doğalgaz Borusunu Patlattı

İş Makinesi Doğalgaz Borusunu Patlattı

Beyoğlu’nda kazı çalışması yapılan bir iş makinesi, doğalgaz borusunu patlattı.

Borudan sızan gazdan bir işçi etkilenerek baygınlık geçirdi.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 11.00 sıralarında Kaptanpaşa Mahallesi Yumak Sokak’ta meydana geldi. İSKİ ekiplerinin sokakta kazı çalışması yaptığı sırada bir iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Patlayan borudan aniden gaz sızmaya başladı.

Borunun patladığını fark eden Naim Başak isimli işçi hemen kazılan alana girerek patlayan boruya müdahale etmek istedi. Yoğun gaz kokusundan etkilenen işçi kısa süreli baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren işçinin imdadına işçi arkadaşları ve mahalle sakinleri yetişti. İşçi kısa sürede kazı yapılan alandan çıkarıldı. Olay, polis, itfaiye, İGDAŞ ve sağlık ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik tedbirleri alırken, İGDAŞ ekipleri ise hemen doğalgazı keserek olası bir faciaya karşı önlem aldı.

Doğalgaz patlamasından korktuklarını belirten Elif Çap isimli bir vatandaş, “Doğalgaz patladı. Bir kişiyi gördük. Annem hemen kurtarmaya gitti Adam kazılan yerde kaldı. Epey bir gaz çıktı. Herkes kurtarmaya çalıştı” şeklinde konuştu.

Gazdan etkilenen Naim Başak isimli işçi ise, “Doğalgaz borusuna çarptık. Ben doğalgazı açmak istedim. Toprak kayınca ben de düştüm. Ayağıma taş geldi. Doğalgazdan etkilendim” ifadelerini kullandı.

İSKİ çalışanları ile mahalle sakinleri arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşanırken, vatandaşların gazdan etkilenmemek için ağız ve burunlarını kapatmaya çalıştıkları görüldü.

Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile