İş potansiyelini gören dev hukuk firması, 6 Türk'ü ortak alıp İstanbul'a ofis açtı

Dünyanın sayılı hukuk danışmanlığı firmalarından DLA Piper, Yüksel Karkın Küçük (YKK) Avukatlık ortaklığıyla Türkiye'ye geldi. BP, Samsung ve Gazprom

  Dünyanın sayılı hukuk danışmanlığı firmalarından DLA Piper , Yüksel Karkın Küçük ( YKK ) Avukatlık ortaklığıyla Türkiye ' ye geldi . BP , Samsung ve Gazprom gibi alanında dünya devi şirketlerin hukuk danışmanlığını yapan firmanın bu kararı almasında , ' müşterilerinin Türkiye ' de olması ve gösterdikleri ilgi ' ile Türkiye ' nin son dönemde gösterdiği performans ile ' büyümekte olan ekonomi olmayı çoktan geçmesi ' önemli rol oynadı . DLA Piper ' in üst yöneticisi Sir Nigel Knowles , " En büyük 100 müvekkilimizin 58 ' inin Türkiye ' de ofisi var . Büyümekte olan ekonomi olmayı çoktan geçtiniz . Burada olmaktan mutluyuz . " dedi .

İngiltere merkezli uluslararası hukuk danışmanlık firması DLA Piper ' in YKK Avukatlık ile yaptığı işbirliği düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu . Türkiye ' nin önde gelen hukuk bürolarından YKK ' ya mensup 6 Türk ortak avukat , İstanbul Barosu ' nun izini çerçevesinde DLA Piper International LLP ' nin ortağı oldu . Türk şirket , yönetici ortakları Cüneyt Yüksel ve Murat Karkın ile diğer ortakları Muharrem Küçük , Zeynep Ergun , Gökhan Gökçe ve Melek Yüksel de dahil olmak üzere 46 avukatla , birleşme ve devralma , enerji , rekabet , fikri ve sınai mülkiyet , bankacılık ve finans , iş hukuku , gayrinmenkul ve hukuki ihtilaf-tahkim konularını da içeren , hukuk danışmanlığı ve avukatlık hizmetleri veriyor .

DLA Piper ' ın CEO ' su Sir Nagel Knowles , bir numaları iş dünyası hukuk firması olmayı hedeflediklerini belirterek , bu anlamda G-20 ülkeleri arasında bulunan ve dünyanın 17 . büyük ekonomisi olan Türkiye ' nin önemli bir köşe taşı olduğunu söyledi . Knowles , Türkiye ' nin 5 yıla kadar bu sıralamada bir kaç basamak daha yukarı çıkarak 12-13 sıraya kadar yükselmesinin beklendiğine işaret ederek , " Geniş bir yelpazede hizmet sunmaktayız . Özel ve kamunun ihtiyaç duyacağı her hizmeti veriyoruz . " ifadelerini kullandı .

Dünya genelinde 68 ofisi bulunan DLA Piper ' ın toplamda 3 bin 563 avukatı var . Toplam geliri 2 milyar 262 milyon doları bulan şirket , bağımsız firmalar tarafından 2009 ' da yayınlanan raporlara göre 2008 ' de dünyanın en büyük hukuk firması konumundaydı . Knowles , " G-20 ülkelerinde varlık gösterme vizynumuz var . Çin ' de hızlı büyüme gösteriyoruz . Hindistan ' da henüz ofis açmadık . Brezilya ' da açmak istiyoruz . Türkiye ' deki ofimizi 1 Haziran itibarıyla faaliyette . YKK ' nın vizyonundan ve liderliğinden çok etkilendik . Kaliteli ve standartlara uygun bir yapısı var . " diye konuştu .

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Sir Nigel Knowles , işbirliği sayesinde YKK ' nın yerel kültüründen faydalanacaklarını , Türk ortaklarının da kendi uluslararası tecrübelerinden istifade edeceğini , bunun önemli bir katma değer olduğunu söyledi . Firma olarak , enerji , altyapı hizmetleri , ilaç , otel ve eğlence sektörlerine ilgi gösterdiklerini aktaran DLA Piper ' ın üst yöneticisi , şunları söyledi :

" Müvekkillerimiz burdaysa biz de burda olmayız . İstikrarlı büyümekte olan bir piyasa Türkiye . G-20 üyesi , 17 büyük ekonomi . 5 yılda , onikinici , onüçüncü olacak görünüyo . Müvekkil tabanı Türkiye ' yi göz ardı edemiyorsa , biz de edemeyiz . Türkiye ' de işler kötüye gider mi diye bir şüphem yok . Biz , hep müvekkillerin yönlendirdiği bir firma olduk . Ama bundan sonraki talepleri nasıl olur bilemeyiz . Türkiye ' nin etrafındaki bölgelerle ilgili şu an bir planımız yok . "

GROSMAN : TÜRKİYE ' NİN DÜNYADA AĞIRLIĞI ARTIYOR ABD ' nin eski Ankara Büyükelçisi Marc Grossman da toplantıda DLA Piper Başdanışmanı olarak hazır bulundu . Knowles ' in ardından kısa bir konuşma yapan Grossman , tekrar Türkiye ' de olmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi . Yurt dışındaki firmalar kadar , Türk firmalarının da yurtdışındaki işlerini kolaylaştıracaklarının altını çizen Grossman , şöyle konuştu :

" DLA Piper ' ın İstanbul ' a gelmes müthiş bir fikir . 2 bin 500 yıldan bu yana ticaretin kaynağı olmuş İstanbul . Ben , Amerikan firmallarının Türk firmalarıyla ticaret yapmalarını kolaylıştırmak istiyorum . İlişkileri geliştirmenin en kolay yolu ekonomi ve ticari ilişkileri geliştirmektir . Türkiye artık , G-20 üyelerinden . Bu bölgeye ulşmak isteyenler Türkiye ' yi bir kapı olarak görüyor . Bu bölgeden Amerika ' ya gitmek isteyenlerde Türkiye ' yi kullanıyor . Türkiye ' nin hem bölgesel , hem uluslararası konularda ağırlığı artmakta . Dediğim gibi G-20 bağlantısı çok önemli ve G-20 ' nin önemli bir üyesi olmas , firmanın gelme kararını teyit etmektedir . "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile