Is Sanat Yeni Yili Klasik Ve Caz Müzikle Karsilayacak

Is Sanat Yeni Yili Klasik Ve Caz Müzikle Karsilayacak

2023 yili yaklasirken Is Sanat, Ocak ayinda sahnesinde klasik ve caz müzigin önde gelen topluluklarini agirlayacak.

Yeni yila biletleri aylar öncesinden tükenen yilbasi konseriyle baslayacak olan Is Sanat, Ocak ayinda sahnesinde klasik ve caz müzigin önde gelen topluluklarini agirlayacak.

Yapilan açiklamaya göre Is Sanat’in Cumhuriyetin 100. Yilina özel projeleri de yeni yil ile birlikte basliyor. Özel projelerin ilki ‘Sarkilarin Cumhuriyeti’ konseri, solist Dilek Türkan esliginde seyircileri Is Kuleleri Salonu’nda gerçeklestirilecek. Etkinlikleri Is Sanat’in sosyal medya hesaplarindan takip edebilirsiniz.

Yeni yilin ilk konseri ‘Bir Viyana Gecesi’

Is Sanat yeni yili ‘Bir Viyana Gecesi’ konseri ile kutluyor. Amerikan Radyo Agi (CPRN) tarafindan dünyanin en prestijli orkestralarindan biri seçilen ve 860 bant kaydini içeren plak koleksiyonu ile dünyanin en çok kayda sahip oda orkestrasi English Chamber Orchestra’yi bu konserde sef Stephanie Gonley yönetecek.

Biletleri tükenen, müzik ve dansin bir araya geldigi konser, 3 Ocak Sali, saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçeklesecek.

‘Degisken ve Yenilikçi’ Jaga Jazzist Is Sanat’a geliyor

Ritmik, melodik ve ayni zamanda hipnotize edici tarzlariyla, sira disi müzisyenlerden olusan Norveçli “progressive” caz toplulugu Jaga Jazzist, 25 Ocak Çarsamba, 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda sahne alacak.

BBC tarafindan ikinci albümleri “A Livingroom Hush” 2002 yilinin en iyi caz albümü seçilen grup üyeleri, enstrümanlari dönüsümlü kullanarak, sahne atmosferine yenilikçi bir detay ekliyor. 70’lerin progressive rock müziginden, 1980’lerin sonunda Birlesik Krallik’ta alternatif rock alt türü olarak ortaya çikan “shoegaze” akimina uzanan müziklerini degisken ve yenilikçi bir anlayisla sürekli güncelliyor.

‘Sarkilarin Cumhuriyeti’ izleyicilere ilkleri yasatacak

Cumhuriyetimizin 100. yilini kutlamaya hazirlanirken, Is Sanat, 27 Ocak Cuma, 20.30’da, Is Kuleleri Salonu’nda Dilek Türkan’in solist olarak yer alacagi “Sarkilarin Cumhuriyeti” konserini ilk kez seyircisiyle bulusturacak.

Oguzhan Balci’nin orkestra sefligini üstlendigi konserde, notalara dökülmüs ve makamlari kayit altina alinmis eserlerin yani sira, ilk radyo yayininda seslendirilen besteler ve Cumhuriyet döneminin Türk müzigi eserleri seslendirilecek. Geçmisle günümüz arasinda insa edilen baglarin yeniden hatirlanacagi konserde, Türkan’a geleneksel Türk müzigi enstrümanlariyla birlikte bir senfoni orkestrasi eslik edecek.

Müzik ve tiyatroyu ayni sahnede birlestiren “Robot Pinokyo” küçük hayranlariyla Ocak ayinda gerçeklesecek iki gösteriyle bulusmaya hazirlaniyor.

Yekta Kopan’in yeniden kaleme aldigi, Lerzan Pamir’in yönettigi müzikli oyunda anlatici rolünü Asli Tandogan üstlenirken, Pinokyo karakterine Anil Altinöz hayat veriyor. Çocuklarin Robot Pinokyo’nun eglenceli büyüme macerasina tanik olacagi oyun, 22 Ocak Pazar ve 29 Ocak Pazar günü, saat 15.00’da Is Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek.

Tarik Dursun hikâyelerine müzik eslik ediyor

Edebiyatimizin usta sair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerinin sahnede müzik ile bulustugu dinletiler, Tarik Dursun hikâyelerinden derlenen “Anisi Kalir” baslikli dinletiyle devam ediyor. Atilla Birkiye’nin metnini hazirladigi, Serdar Yalçin’in müzik direktörlügünü üstlendigi, Mehmet Birkiye’nin ise sahneye hazirladigi dinletide hikâyeleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek. Anlaticilara Seda Subasi Yalçin (keman) ile Semsa Idil Ural (çello) eslik edecek. 16 Ocak Pazartesi, 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda gerçeklesecek etkinlik ücretsiz olup, biletix.com.tr adresinden rezervasyon yapilabilir.

Is Sanat’in genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandirmak ve sanat hayatina attiklari ilk adimlarinda destek olmak amaciyla gerçeklestirdigi Parlayan Yildizlar konser serisi devam ediyor. Is Kuleleri Salonu’nda gerçeklesecek konserlerde, 9 Ocak Pazartesi, 20.30’da Sarp Kudun (trombon) ve Çagla Ulusev (viyola) ve 23 Ocak Pazartesi, 20.30’da Özberk Miraç Sarigül (gitar) ve Özgür Deniz Akalin (piyano) sahne alacak.

Parlayan Yildizlar konserleri önümüzdeki aylarda da devam edecek olup, Mayis ayinda düzenlenecek “Meriç Soylu Ödülleri” ile sona erecek.

Kibele Sanat Galerisi’nde Saim Bugay’in Heykellerini Izlemek Mümkün

Kibele Sanat Galerisi, sezona merhum Saim Bugay’in “Heykelin Sözü” baslikli sergisi ile devam ediyor. Kullandigi malzemeleri ve yöntemleriyle bir zanaat ustasi kalitesine sahip olan heykeltiras Bugay’in eserleri, 19 Aralik’tan itibaren Kibele Sanat Galerisi’nde ücretsiz izlenebilir.

Beril Anilanmert’in “Seyir Defteri” Ankara Sanat Galerisi’nde

Ankara Ulus’ta bulunan Türkiye Is Bankasi Iktisadi Bagimsizlik Müzesi’nin 3. katinda yer alan Ankara Sanat Galerisi, Beril Anilanmert’in “Seyir Defteri” baslikli sergisine ev sahipligi yapacak. Geçtigimiz yil Kibele Sanat Galerisi’nde agirlanan ve formlari yeniden yapilandirmasi ile bilinen sanatçinin eserleri, 19 Aralik’tan itibaren ücretsiz ziyaret edilebilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile