Is Yasamiyla Ilgili Basari Tavsiyeleri

Is Yasamiyla Ilgili Basari Tavsiyeleri

DÜZCE – Düzce Üniversitesi tarafindan düzenlenen Sektör Ögrenci Bulusmalari programinda alinin da uzman kisiler ögrencilere is yasami ile ilgili tavsiyelerde bulundular.

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafindan düzenlenen Sektör Ögrenci Bulusmalarinin ikincisi, alaninda uzman konuklarin katilimiyla Istiklal Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Programin ilk konusmacisi TUSAS Tedarik ve Sanayilesme Baskanligi Genel Satin alma Müdürü Özgür Serdar Çam, Türk uçak tarihi, havacilik ve uzay sanayinin kurulusu, yurt içi ve yurt disi yerleskeleri, bagli ortakliklari, uçaklar, helikopterler ve füzeler hakkinda bilgilendirmede bulundu. 1923’te Vecihi Hürkus’la baslayan Türk havaciliginin, bilgi ve teknolojik birikimiyle dünyada artik söz sahibi olduguna dikkat çeken Çam, ülkemizin uçagini, helikopterini, uydusunu, IHA’larini, hatta jet motorunu ürettigini ifade ederek, tüm ögrencileri staja, mezunlari ise mühendis yetistirme programina basvurmaya davet etti.

Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi Ismail Penbegüllü, güç trafolari ve testleri baslikli bir sunum gerçeklestirdi. Yüksek gerilim teknolojileri ve mühendislik hizmetleri alaninda çalistiklarini belirten konusmaci, “Önemli olan taninmis veya yurt disi üniversitelerden mezun olmak degil, üniversite egitiminde kendini gelistirmektir. Sirket olarak ögrenci kulüplerinde ve sosyal hayatinda aktif ögrencileri tercih ediyoruz.” seklinde konustu.

Motor firmasi Ar-Ge Sorumlusu Ümit Yavuzarslan ise elektrikli araçlarda kullanilan batarya ve sarj sistemleri konulu sunumuyla programa katki sagladi. Ürettikleri elektrikli motor ve bisikletleri 40’tan fazla ülkeye ihraç ettiklerini dile getiren Ümit Yavuzarslan, sektördeki deneyimlerini katilimcilara aktardi. Çalisma hayatinda ögrencileri yogun is gücünün bekledigine isaret eden davetli konusmaci, mezunlarin kendilerini farkli alanlarda gelistirmelerini, meslekleri ile ilgili gelismeleri takip etmelerini, sabretmelerini ve bir alanda uzmanlasmalarini tavsiye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile