İş Yeri Kundaklama İddiasına 3 Tutuklama

İş Yeri Kundaklama İddiasına 3 Tutuklama

Çorum’un İskilip ilçesinde AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesi Üzeyir Esenkaya’ya ait terzi dükkanını kundakladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, 4 Mart Pazartesi gecesi meydana gelmişti. Hamamönü Caddesi'nde Üzeyir Esenkaya’ya ait işyerinde yangın çıkmıştı. İskilip Belediyesi itfaiye ekipleri ve vatandaşların müdahalesi kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülen yangında büyük çapta hasar meydana gelmişti. İncelemeler sonucu yangının kundaklama olduğu ortaya çıkınca polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatmıştı. Bölgedeki tüm güvenlik kameralarını tarayan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İskilip İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekipler yaptıkları titiz çalışmalar sonucu S.A, Ç.Ç., H.T. M.Ü. gözaltına almıştı.

Emniyetteki sorgularının adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.T. mahkemece serbest bırakılırken, S.A, Ç.Ç., M.Ü ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahısların ilçede daha önce AK Partili bir yöneticinin daha işyerini kurşunladıkları ve bir partiliyi de telefonla tehdit ettikleri iddia edilmişti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile