Is Yerini Soyan Hirsiza Sayin Diye Seslendi Malzemelerini Geri Istedi

Is Yerini Soyan Hirsiza Sayin Diye Seslendi Malzemelerini Geri Istedi

Depremin vurdugu Hatay’da, enkaz halindeki is yerinden 600 bin TL degerindeki esyalari ve çekleri çalinan Eyüp Özbek, ‘Sayin hirsiz, ofisimden çaldigin malzemeleri bana geri sat’ yazisiyla hirsizlara seslendi. Özbek, çalinan esyalarinin geri gelmeyecegini bilerek bu yaziyi yazdigini ifade etti.

Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük yikim Hatay’da meydana gelmisti. Deprem sonrasi birçok is yeri enkaza döndü ve vatandaslar is yerlerine giremedi. Bu süreci firsat bilen hirsizlarsa Hatay’da bazi ev ve is yerlerini soydu. Deprem sonrasi polis ve jandarma ekipleri tarafindan çok sayida hirsiz yakalandi. Antakya ilçesi Aksaray Mahallesi 14. Sokakta Eyüp Özbek’e ait lazer epilasyon merkezide hirsizlarin hedefi oldu. Is yerindeki cihazlar, kombi, petekler, klimalar ve çekler enkaz fareleri tarafindan çalindi. Hirsizlar, Özbek’i yaklasik 600 bin TL’lik zarara ugratti. Özbek, hirsizlara is yerinin camina yazdigi, ‘Sayin hirsiz, ofisimden çaldigin malzemeleri bana geri sat’ yazisiyla seslendi. Hirsizlarin çaldiklari esyalari geri getirmeyecegini bilerek bu yaziyi yazdigini ifade eden Özbek, amacinin baska insanlarin basina ayni olayin gelmemesi için dikkat çekmek oldugunu söyledi.



“Bina agir hasarliydi, hayatimi riske de atamazdim”

Hayatini riske atmamak adina is yerindeki tüm esyalari çikartamadigini ifade eden Özbek, “Yaklasik 8 yildir bu isi yapiyoruz. 2020 yilinda bu is yerimize tasinmistik. Deprem olana kadar da her sey çok güzeldi. Deprem oldugu süreçte is yerimizde çalistim lakin artçi depremler oldugu için is yerini tamamen bosaltamamistik. O süreçte canimizin derdindeydik, esim 6 aylik hamileydi. Geldigim zamanda is yerimden bir takim seyleri çikarabildim. Lakin artçi depremler hala devam ediyordu ve OHAL süreci oldugu için 1 saat zamanimiz vardi. Canimi da kurtarmayi düsünüyordum, daha dogmamis bir bebegim vardi. Bina da agir hasarliydi, hayatimi riske de atamazdim. O süreçte 1 takim seyleri çikarabildim. Geri kalanlari çikaramadim, kapilar yamulmustu. En son geldigimde hiç bir sey yoktu” dedi.



“600 bin TL zararim var”

Hirsizlarin kendisini 600 bin TL’lik zarara ugrattigina dikkat çeken Özbek, “Kombiler, petekler, çeklerim, klimalar, makinalar, depodaki malzemeler, çerçeveler ve koparamadiklari çerçeveleri kirmislardi. Çikaramadiklari levhalari kirmislar. Aynalari bile sökmeye çalismislar, çikaramayinca kirmislar. Resmi konusmamiz gerekirse 600 bin TL zararim var” ifadelerini kullandi.

Is yerinin camina yazdigi ‘Sayin hirsiz, ofisimden çaldigin malzemeleri bana geri sat’ yazisiyla amacinin insanlarin dikkatini çekmek oldugunu belirten Özbek, “Aslinda cama yazdigim yazi bir isyan, hiçbir hirsizin beni özel numaradan arayip, al burada esyalarin var demeyecegini biliyorum. Bu farelerin tek cesareti insanlar can derdine düsmüsken mazlumlarin canini degil, esyalarini da degil aslinda umutlarini çalmak, hayallerini çalmak. Çünkü biz burayi kurdugumuzda hayallerimiz vardi, hedefimiz vardi. Canimizla, malimizla ugrasirken simdi de minik enkaz faresi hirsizlarla ugrastik. Çalinan esyalar yerine konulur, parami yeniden kazanirim. Umutlarimizi çaldilar. Bunu yazmamin asil sebebi bu. Belki bu yazi birkaç kisiyle ulasabildiyse evlerini gidip kontrol ettiler. Yani bir beklentim yok, benim is yerimi soyan kisiler yakalanmaya bilir ama buna tenezzül eden baskalarini yakalarlar umarim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile