İşadamlarını Dolandıran 3 Yabancı Kalpazan Yakalandı

İşadamlarını Dolandıran 3 Yabancı Kalpazan Yakalandı

Kocaeli'nde, işadamlarına sahte dolar satmaya kalkan 3 yabancı uyruklu şahıs polis tarafından gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, Fransa, Kamerun ve Güney Afrika uyruklu 3 kişi, ülkelerinden ABD doları çıkarılmasının suç olduğunu, ellerinde üzeri boyalı bir miktar dolar olduğunu söyleyerek müşteri aradı. Üzerleri siyah boya ile boyanmış dolarları özel bir kimyasal ile eski haline getireceklerini söyleyen üç kişi, ellerindeki sahte dolarları temasa geçtikleri İzmitli bir işadamına satmak istedi. Şahısların durumundan şüphelenen işadamı polise başvurdu.
Alıcı kılığına giren polis, şahıslarla buluşarak paraları görmek istedi. Şahısların, dolandırmak istedikleri işadamlarından 250 bin ile 2 milyon dolar istedikleri öğrenildi. Dolandırıcıların, solüsyon için gerekli parayı getiren işadamlarından parayı aldıktan sonra kayıplara karıştıkları tespit edildi.
Polis, Fransız uyruklu Philbert N.(36), Kamerun uyruklu Adolpha T. (46), Güney Afrika uyruklu İbrahim A'yı (30) gözaltına aldı. Şahıslarla birlikte toplam 628 adet seri numarası olmayan siyah renkli kağıt görünümünde 100 ABD Doları, 37 paket 100 ABD doları boyutunda kağıt para baskı kalıbı, siyah renkli kağıtların renklerinin açılmasında kullanılan 2 şişe kimyasal madde, koli bantları, şırıngalar, alüminyum folyolar, 1 adet şifreli çelik kasa ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şahıs ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile