Isçi Bu Kez Patronunun Yaninda Yer Alarak Sendikaya Karsi Eylem Yapti

Isçi Bu Kez Patronunun Yaninda Yer Alarak Sendikaya Karsi Eylem Yapti

Karabük’te bir tekstil firmasinda örgütlenmeye çalisan Öz Iplik Is Sendikasi’nin günlerce müzikli eylemi ile sendikalasma çalismasina isçilerde müdahil olarak önce sendikacilari kovdu, ardindan is çikisi hazirladiklari dövizlerle eylam yaparak patronlarindan yana tavir aldilar.

Öz Iplik Is Sendikasi, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KARGISAN Tekstil Fabrikasi’nda örgütlenmek amaciyla günlerdir fabrikanin karsisinda müzikli eylemleri karsisinda isçilerde durumdan rahatsiz olunca firma yetkilileri de kurduklari ses sistemi ile ’Erik Dali’ ve ‘Mehter Marsi’ çalarak karsilik veriyordu.

300’e yakin isçinin çalistigi tekstil fabrikasinda yaklasik 1 aydir süren Öz Iplik Is Sendikasinin uygulamalari ve eylemlerinden rahatsiz olan isçiler, sabah fabrika önüne gelen sendikacilara üye olmak istemediklerini ve fabrikalarina sahip çikacaklarini söyleyerek sendikacilari bölgeden kovdu. Jandarma’nin muhtemel bir olaylara karsi bölgede güvenlik önlemi alirken, isçiler bu kez is çikisi eylem yapti.

Mesai bitimi ile birlikte ellerinde yazili ‘Ekmegimizin pesindeyiz, sizinle paylasmayiz’, ‘Bu isyerinde sendikaya hayir’, ‘Emekçiler Fabrikanin bekçileri’ gibi dövizler açarak patronlarinin yaninda olduklarini ve sendika istemediklerini ifade ettiler. Dakikalarca slogan ve ellerindeki dövizlerle eylemlerini sürdüren isçilere fabrika sahibi Halil Sahin’de alkisla destek verdi.

“Bizi rahatsiz ve huzursuz ettiler”

26 yildir fabrika çalisani olan ve isçiler adina açiklama yapan Murat Yazimci, yaptiklari eylemi patronlarinin dahi istememesine ragmen kendi hür iradeleri ile yaptiklarini ifade ederek, “Özellikle patronumuz Halil bey’de aslinda böyle bir seye gerek olmadigini söyledi ama bizler yine de patronumuzun arkasinda sonuna kadar durdugumuzu göstermek için bu eylemi yapmak istedik. Arkadaslardan da hepsinden Allah razi olsun. Hepside cani gönülden destek verdi. Belki de bu manada, Türkiye’de bir ilk de olabilir bu. Normalde isçi sendika tarafinda, patron ayri olmasi gerekirken biz tam tersi sendikaya karsi patronumuzla el ele durmak istedik. Sebebi sendikaci arkadaslarin bir aydan beri yapmis oldugu asilsiz, astarsiz konusmalari. Gerçekten söylediklerinin gerçekle hiçbir bagi yok. Örnek vermem gerekirse asgari ücretin altinda isçi çalistirdigi ya da 25-30 senelik elemanlarin asgari ücretle çalistirdigi gibi, iste bu tür asli olmayan ithamlarla burada sabah girislerde ve aksam çikislarda bütün isi rahatsiz ve de huzursuz ettiler. Biz bu direnisi bunlara karsi yaptik. Çünkü biz biliyoruz ki zaten asgari ücretin altinda çalisan kimse yok. Olsa da biz biliriz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile