İşçi Bulamayan Çiftçinin Pamuğu Tarlada Kaldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde işçi bulmayan pamuk üreticisinin ürünü tarlada kaldı.

Son yıllarda yaşana işçi sıkıntısı nedeniyle pamuk üretiminin düştüğüne dikkat çeken çiftçiler, yüksek fiyata rağmen işçi bulamamaktan yakındı.

Kızıltepe`de henüz dalında bulunan pamuğun yağışlardan dolayı büyük zarar gördüğü bildirildi. Akyazı köyünden Abdulkadir Kuzu, 7 ay boyunca emek sarf ettikleri ürünün tarlada kalmasından dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Pamuk üretiminin zor ve maliyetli olduğunu aktaran Kuzu, kilogramı 1 lira 40 kuruş olan pamuk için kilogram başına işçilere 40 kuruş vermelerine rağmen yine de işçi bulamadıklarını söyledi.

Kuzu, ”Maliyet ve zahmetine rağmen ürettiğimiz pamuğumuz tarlada kaldı. İşçi bulamıyoruz. Tarlada kalan ürün dökülüp toprağa karışıyor, yağışlar nedeniyle kalitesi düşüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Böyle giderse artık pamuk ekmeyeceğiz.” şeklinde konuştu
Çiftçilerden Eyüp Koçhan ise bölgenin tarım bölgesi olduğunu hatırlattı. Koçhan, ”Daha önce köyümüzde 700-800 dönüm pamuk ekiliyordu. Şimdi bu azaldı. Burada pamuk ve mısır ekiliyor. Böyle giderse pamuk ekimi kimse yapmaz. Herkes mısıra yönelir.” ifadelerini kullandı.







Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile