İşçi Partili Ve Chp'li Bayanlar 8 Martta Bir Araya Geldi

İşçi Partisi Didim İlçe Örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla CHP Didim İlçe Kadın Kolları üyelerini kahvaltıda ağırlarken, kahvaltı sonrasında Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklamasında bulunuldu

İşçi Partisi Didim İlçe Örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla CHP Didim İlçe Kadın Kolları üyelerini kahvaltıda ağırlarken, kahvaltı sonrasında Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklamasında bulunuldu.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla İşçi Partisi Didim İlçe Örgütü, CHP Didim İlçe Kadın Kollarını üyelerini kahvaltıda ağırladı. Parti binasında yapılan etkinliğe İP Didim İlçe Başkanı Gündüz Murgul ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulunurken, CHP Didim Kadın Kollarına bağılı yaklaşık 20 bayan ziyarete katıldı. Ziyarette CHP'li bayanlar, İP İlçe Başkanı Murgul'a çiçek verdi.
Yapılan kahvaltının ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan İşçi Partisi Didim İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Çoban 8 Mart 1857'de ABD'de 40 bin dokuma işçisinin başlattığı "eşit işe eşit ücret" talepleriyle başlatılan ve çoğu kadın 129 işçinin hayatının kaybetmesiyle başlayan olayların ve ardından 1921 de bu olayların başlatıldığı 8 Mart'ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilan edilmesinden bu yana 153 yıl geçtiğini bildirirken "Çok uzun mücadele tarihi ve birikimlerine rağmen kadınlar tam olarak kurtuluşlarının sağlamış değiller. Mücadele hak verilmez alınır anlayışıyla halen devam etmektedir. Bu mücadelenin sadece 8 Mart'ta değil 365 gün yaşatılmalıdır. Ortak taleplerimiz 'Eşit işe eşit ücret, Cinsiyet ayrımcılığına son' verilmesi, dayağa ve cinsel tacize, töre cinayetlerine son verilmesi, eğitimde cinsiyet ayrımcılığına son verilmesi kamu alanında erkekler eşit hakların verilmesini istiyoruz" dedi.
Basın toplantısında ardından etkinliğe katılan CHP'li ve İşçi Partili kadınlar günle ilgili olarak düşüncelerini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile