Isçiler Bayrama Tamirhanede Girdi

Isçiler Bayrama Tamirhanede Girdi

Adana’nin Kozan ilçesinde oto tamir atölyelerindeki ustalar 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde de yogun mesailerini sürdürürken, artik gelecegin isçi ve ustalarinin yetismedigini kaydetti.

Kozan’da oto tamir sanayi sitesindeki esnaf Adana sicaginda zorlu mesleklerini sürdürürken, 1 Mayis isçi bayraminda da mesai basindaydi. Ustalar memurdan daha fazla kazanmalarina ragmen artik çalistiracak isçi bulamadiklarini ifade ederek, ileride belki de 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde isçi bayramini kutlayacak isçi bulunamayacagini söyledi.



"Isçi bayrami ama isçi yok"

Usta Himmet Karakurt, “22 senedir sanayide çalisiyorum. Bugün bayram ama sanayide bayram yapamiyoruz. Yogun bir tempoda çalisiyoruz. Eskiden pek kazanci yoktu ama 2015 yilindan bu yana kazanci güzel bir meslek. Memur olmaktansa tamirci olmanin getirisi daha iyi. Eleman bulamiyoruz. Isçi bayrami ama isçi yok. Isi ögretecegim, dükkani açacak eleman yok. Çiraklik okulu bizim bölgemizde pek etkili ancak bize pek yaramadi. Ama diger mesleklere yaradi. Adana sicaginda çalismak atesle oynamak gibi bir sey bizim için. Sabah ve aksam üstü sicakta yogun çalisiyoruz. Öglen sicakta daha esnek çalisiyoruz” diye konustu.

Oto elektrik ustasi Yasin Sarikaya da yogun bir mesai yaptiklarini ifade ederek, “Çok sicak bir havada çalisiyoruz. Eleman sikintisi da var. Son bayramlar. Isçi yok, çiraklik okulu olmasa isçi hiç yok. Maas olmasa o da yok. Gençler çalismadan, oturalim para kazanalim istiyor. Zor bir sektör ama getirisi yüksek” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile