İşçiler Belediye Binasına Siyah Çelenk Bıraktı

İşçiler Belediye Binasına Siyah Çelenk Bıraktı

Mardin`in Kızıltepe İlçe Belediye Başkanlığı tarafından ihtiyaç fazlası gerekçesiyle başka kurumlara gönderilen işçiler eylem yaptı.

İşçiler Belediye Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra basın açıklaması yaparak sessizce dağıldı

Torba Yasa Tasarı`sı kapsamında Kızıltepe Belediye Başkanlığı`ndan ihtiyaç fazlası gerekçesiyle başka kurumlara gönderilen 106 işçi adına Özgürlük Meydanı`nda toplanan kalabalık bir grup belediye binasına doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde belediye binasına kadar yürüyen kalabalık başkan ve yönetimi istifaya çağırdı. Kızıltepe Belediye Başkanlığı önüne silah çelenk bırakan işçiler adına Şükrü Dursun tarafından basın açıklaması okundu. Dursun, "Bizleri geleceğimizin ne olacağı belli olmayan yerleresürgün etmekle emeğin destekçisi olduğunu iddia eden Kızıltepe Belediyesi ve Belediye Meclisi emek bloğunu temsil edemez. Biz bu zihniyeti kınıyoruz" dedi

Basın açıklamasının ardından grupta bulunan bazı işçilerin belediye binası önündeki meclis üyelerine yönelik sözlü olarak sataştı. Kısa süreli gerginliğin ardından protestocu grup belediye bahçesinden ayrıldı. Basın açıklamasını takip eden Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, yaptığı açıklamada bu eylemi demokratik bulmadığını söyledi. Alp, "Biz partimizin uygun gördüğü ve görmediği tüm kararların arkasındayız, Torba Yasa Tasarı`sı hazırlanırken bu tasarıya en çok karşı çıkan bizim partimiz oldu. Parti genel merkezimiz Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde yasanın çıkmaması için eylemlere katılıp çadırlarda sabahladı, ancak tasarı yasalaştıktan sonra yapacak bir şey kalmadı, şimdi eylem yapanlar ozaman neden bu tasarının geçmemesi için destek vermediler" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile