İşçiler Taksim'e Yürüyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri başta olmak üzere, çeşitli sendikalara bağlı işçiler, Şişli Camii önünden Taksim Meydanı'na yürümeye başladı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri başta olmak üzere, çeşitli sendikalara bağlı işçiler, Şişli Camii önünden Taksim Meydanı'na yürümeye başladı. Kortejin başında, sanatçılar ve 1977 1 Mayıs'ında ölenlerin yakınları yer alıyor.
DİSK başta olmak üzere TMMOB, Devrimci 1 Mayıs Platformu, İşten Atmak Yasaklansın Platformu, Mücadele Birliği Platformu, ESP, UİD-DER, Devrimci Hareket, Emekçi Hareket Partisi, Sosyalist Devrim Partisi-Girişimi adı altında binlerce grup, sabah erken saatlerde Şişli Camii önünde toplandı. Tarık Akan, Rutkay Aziz, Halil Ergün, Cem Özer'in de aralarında bulunduğu ünlü sanatçılar ile CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da yürüyüş için gruba katıldı. Çok sayıda
sanatçının yanı sıra, aydın ve akademisyenler de DİSK kortejinde yer aldı. Kortejin başında sanatçılarla birlikte, 1977 1 Mayıs'ında ölenlerin yakınları da yürüdü.
Ellerindeki bayrak, flama ve pankartlarla Şişli Camii önünde toplanan olan grup, gerekli hazırlıkların ardından Taksim Meydanı'na hareket etti. İşçilerle kol kola yürüyen DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, "Müthiş bir coşku var. Taksim'e, taleplerimizi haykırmaya gidiyoruz. Bu coşku bugün tüm işçilerimizin zaferidir" dedi. Çelebi, Tunceli'den gelen 4 şehit haberinden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.
Yürüyüşe başlayan grup, Halaskargazi Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi istikametinden Taksim Meydanı'na ulaşacak. Kortej için TRT binası ile Divan Kavşağı arasındaki otobüs duraklarının bulunduğu noktaya güvenlik noktaları kuruldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile