İşçilerin Çöp Kavgası

Konak Belediyesi‘nin süpürge ihalesini kazanan firma ile işçiler arasında geçen haftadan bu yana yaşanan sıkıntı nedeniyle toplanamayan çöpler belediye ekipleri tarafından kaldırılıyor.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri ve Alsancak Hocazade Camii önünde temizlik yaparken saldırıya uğradıklarını ifade eden Hasan Kadirler (34) kafasına aldığı darbe sonucu başının yarıldığını ve dört dikiş atıldığını belirtti. İdris Ünlüçiftçi (38) de geçirdiği sarsıntıdan dolayı beyin filmi çekilerek gözlem altına alındı. İşçilerden Turgay Sedat (23) ve Şahin Sarıkaya (24) ise ayakta tedavi edilerek taburcu edildiler. Darp gören işçiler kendilerine saldıranlardan şikayetçi olacaklarını kaydettiler. Alsancak

Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Aslan Savaşan, işçilerin tedavilerinin yapıldığını ve genel olarak durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Başına dört dikiş atılan temizlik işçisi Hasan Kadirler olayla ilgili şu bilgileri verdi: "Alsancak Hocazade Camii önünde süpürgeci arkadaşlarım temizlik yapıyordu. Ben şöför olarak çalışıyorum. Eylem yapan arkadaşlarımızdan 2-3 kişi çalışmaları engellemek için kavga çıkardılar. Kavgada başıma gelen darbe sonucu başım yarıldı. Ben başından beri bu eyleme karşıyım. Bizim de ekmeğimizle oynuyorlar. Onları da eyleme gitmeyin diye uyardık, dinlemediler. İki çocuğum var. Çalışmak zorundayız hepimiz. Ben iki

yıldır belediyede çalışıyorum. ‘Yılbaşında Başkanımız Hakan Tartan, zaman içinde herkesi belediye bünyesine alacağım. Hepinizi birden almam mümkün değil. Biraz sabır‘ demişti zaten. Biz başkanımıza güveniyoruz. Sözünde duracağına inanıyoruz. Eylem yapanların düzenleri bozuldu, isyanları bundandır. Ben de bana bunu yapanlardan şikayetçiyim. Hakkımı arayacağım" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile