Isçilerin Yemek Ve Servisinin Kesildigi Fabrikada Skandal Görüntü

Isçilerin Yemek Ve Servisinin Kesildigi Fabrikada Skandal Görüntü

Kocaeli’de isçisinin yemegini ve servisini kesmesiyle gündeme gelen Tezcan Galvaniz fabrikasinda patron, bir isçinin elindeki kagitlari suratina firlatti. Patronun isçiye hakaret de ettigi ileri sürülürken, yasananlar güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi olayla ilgili sorusturma baslatti.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli’de uzun yillardir üretim yapan Tezcan Galvaniz fabrikasinda, sözlesmede yer alan maddeye dayanarak isçiler kislik kiyafet istedi. Ancak iddiaya göre fabrikanin patronu, talebe karsilik isçilerin yemegini ve servisini kesti, fabrikanin müdürü de isçilere, "Patronun dedigi olacak, gidin lokantada yiyin" açiklamasini yapti. Servis haklari da ellerinden alinan isçilerin yardimina Kartepe Belediyesi yetisti. Otobüsün geçmedigi bölgeden isçilerin ulasimi, belediye tarafindan saglanan araçlarla karsilandi.

Söz konusu fabrikada bir skandal daha yasandi. Iddiaya göre fabrikanin patronu Sadettin Tezcan, isle ilgili bir konu nedeniyle çagirdigi bir isçisine hakaretler savurdu. Isçinin eline vuran Tezcan, kagitlari önce yere ardindan isçinin suratina atti. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi.

Geçtigimiz günlerde yasanan olaylarla ilgili Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi fabrikaya müfettis gönderdi. Son yasanan olayin ardindan da sorusturma baslatildigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile