İSDEMİR Genel Müdürü Akçakmak: Krizi dayanışma içerisinde aşmaya çalışıyoruz

İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, ekonomik krizin demir çelik sektörünü etkilediğini ancak çalışanlarla dayanışma içerisinde bu krizi aşmaya çalış

İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, ekonomik krizin demir çelik sektörünü etkilediğini ancak çalışanlarla dayanışma içerisinde bu krizi aşmaya çalıştıklarını açıkladı.

Akçakmak, "2008 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren ABD'de başlayan ve önce finans sektörünü vuran kriz, akabinde reel sektörü de etkisi altına almış ve dünya son yüzyılın en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıya kalmıştır." dedi.

Ekonomik krizde örnek bir dayanışma sergilediklerini anlatan Akçakmak, "İSDEMİR çalışanları olarak, özelikle otomotiv ve çelik sektöründe şiddetli şekilde etkisini gösteren bu son derece zor ve ağır ekonomik krizi, Türkiye ve dünya demir çelik sektörüne örnek olacak bir dayanışma ile ve mümkün olan en az zararla, birlik ve beraberlik içinde aşmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Ekonomik kriz süresince, birçok işletmenin, o günlerde krize karşı tedbir olmak üzere üretimlerini durdurduğuna vurgu yapan Akçakmak, "Bazı işyerleri, toplu işçi çıkarma ve benzeri tasarruf tedbirlerini uygulamaya başlamıştı. İSDEMİR olarak krizin başladığı 2008 yılının Ekim ayından itibaren yaklaşık 7 ay maliyetlerin düşürülmesi yönünde çeşitli çalışmalar yaptık. İşçilik ücretlerinden tasarrufu öncelikli olarak gündeme getirmedik." ifadesini kullandı.

Sendika ile toplu iş sözleşmesinin bazı maddelerinin 16 aylık süre için tadil edilmesi konusunda anlaşma sağladıklarını anlatan Akçakmak, "Tüm İSDEMİR çalışanları, 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren hak ettikleri ücretler ve ücrete bağlı diğer haklarını kesintisiz olarak alacak ve ödemeler bu esasa göre yapılacaktır. İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde, gücümüzün çalışanlarımız olduğuna ve krizin zorluklarını da birlik, beraberlik ve karşılıklı özverili çalışma ile aşacağımıza inandık." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile