Isdemir, Vakum Altinda Gaz Giderme Tesisi'ni Törenle Devreye Aldi

Isdemir, Vakum Altinda Gaz Giderme Tesisi'ni Törenle Devreye Aldi

Isdemir, her geçen gün artan temiz çelik üretimine esas: çelik içinde asgari düzeyde olmasi beklenen hidrojen, azot ve oksijen gibi gazlarin giderilmesine, metalik olmayan inklüzyonlarin miktarinin azaltilmasina ve ultra düsük karbon ihtiva eden kalitelerin üretilmesine olanak saglayan teknolojiye sahip RH-OB Ikiz Tip Vakum Altinda Gaz Giderme Tesisi’ni devreye aldi.



OYAK Maden Metalürji Sirketleri’nden Isdemir (Iskenderun Demir ve Çelik A.S.), demir-çelik sektöründe yasanan hizli dönüsüme uyum saglamak için yatirimlarini sürdürüyor. Türkiye agir sanayisinin öncü kuruluslarindan Isdemir, söz konusu hedef dogrultusunda hayata geçirdigi yeni yatirimi Vakum Altinda Gaz Giderme Tesisi’ni (Ikiz tip RH-OB) 25 Nisan tarihinde düzenlenen törenle devreye aldi. Sirket, 1 milyon 200 bin ton/yil üretim kapasitesine sahip tesis için 79 milyon 500 bin dolarlik yatirim gerçeklestirdi.

Üst düzey kalitede temiz çelik üretim kabiliyetine sahip yeni tesis, sirketin üretim faaliyetlerini etkilemeyecek sekilde tasarlandi. Bu kapsamda, yeni tesisin konumu binlerce proses verisinin islendigi simülasyon çalismalari ile tespit edildi. Tesis için en uygun yer olarak belirlenen Tandis Bakim ve Hazirlama Tesisi’nin bosaltilabilmesi için baska bir bölgede yeni Tandis Bakim ve Hazirlama Tesisi kuran Isdemir, ardindan Vakum Altinda Gaz Giderme Tesisi Yatirim Projesi’nin insa çalismalarina basladi.

Isdemir’in yeni tesisi, yerlesimi ve birçok alt projeyi kapsamasi nedeniyle ‘proje içerisinde proje’ olarak nitelendiriliyor.

Vakum Altinda Gaz Giderme Tesisi’nin ana mühendislik, proses mühendisligi ve teknolojik ekipmanlarinin temini disinda kalan insaat ve montaj isleri, toz toplama sistemleri ile su sistemlerinin kurulmasi gibi tüm insa çalismalari yerli firmalar tarafindan gerçeklestirildi.



Isdemir, ürün portföyünü üst düzey çelik kaliteleri ile genisletecek

Yapilan açiklama göre, Erdemir Mühendislik’in tüm departmanlari ile dahil oldugu projenin önemli kilometre taslarindan RH-2 Istasyonu’nda sicak testleri 25 Mart tarihi itibari ile baslarken, istasyonda bugüne kadar 30 döküm gerçeklestirildi.

Soguk testlerin devam ettigi RH-1 Istasyonu’nda ise, testlerin tamamlanmasinin ardindan bu yilin Haziran ayinda üretime baslanmasi planlaniyor. Ikiz Tip Gaz Giderme (RH-OB) Tesisi’nin tam kapasite devreye girmesi ile birlikte Isdemir, çesitli kalitelerde üst düzey çelik kalitelerini de ürün portföyüne ekleyecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile