İşe Başlayamadan Can Verdiler

Esenyurt'taki çadır yangınında hayatını kaybeden Bayram Ege Pehlivan ve Çetin Coşkun'un, memleketlerinden bir gün önce İstanbul'a geldikleri ve izin dönüşü henüz işe başlamadıkları öğrenildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu önünde, çadır yangınında hayatını kaybedenlerin yakınlarının bekleyişi sürüyor. Yangında hayatını kaybeden Bayram Ege Pehlivan 'ın amcasının oğlu Süleyman Ege Pehlivan, 'Kar yağdıktan sonra hava muhalefetinden dolayı işler azalmıştı. İki arkadaş da izne gitmişler. Buradaki arkadaşları tekrar gel demiş. Bu sabah gelmiş. Zaten rahmetli olan Çetin ile çok samimiydiler. Beraber kalalım demiş. Orada kalan bir yeğenim daha var onun anlattığına göre, çok kişi varmış. Yatağı çadırın girişine koymuşlar çadırın kapısını da soğuk gelmesin diye panolarla kapatmışlar. Tam bilmiyorum ama kapının girişinden ateş almış. Hızlı bir şekilde yangın olmuş. Zaten bu olay saat 11 - 12 den sonra olsaymış çok kişi ölürmüş. 1 gün istirahat edip sabah işe başlayacaklardı. Bayram 47 yaşındaydı evli ve 3 çocuğu vardı. Ekonomik olarak sıfır durumları vardı. Zaten iyi olsa o kadar yolda gelmezdi. 60 70 lira için canından oldular. “ diyerek olayı anlattı.

Hayatını kaybeden diğer işçi Çetin Coşkun 'un amcasının oğlu Şaban Çoşkun ise, yaşanan duruma sitem etti. İnşaat işçilerinin durumlarının çok ağır olduğunu dile getiren Coşkun, “ Havalardan dolayı iki arkadaş izne gitmiş. Türkiye 'de en sahipsiz işçi inşaat işçisi ne sendikası var ne de bir kurumu. Türkiye 'nin can damarı inşaat sektörü ama en sahipsizi de inşaat işçisi. Tamamen müteahhitlerin insafına terk edilmişiz.“ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile