İsf Yetkililerinden Trabzon Valiliğini Ziyaret

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) yetkilileri, Trabzon Valiliğini ziyaret etti.

Trabzon'da 2016 yılında yapılacak Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'yla ilgili kente gelen ISF Başkanı Laurant Petrynka, Genel Sekreteri Jan Coolen, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Başkan Vekili Abdullah Aslan, yönetim kurulu üyeleri Salih Cora, Hasan Gümüşkesen ve Bülent Bektaşer ile Okul Sporları Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan, Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu tarafından kabul edildi.
Koçoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporun özelikle gençler ve çocukların hem fiziken hem de ruhen sağlıklı yetişmeleri için önemli olduğunu söyledi.

Gençlerin uluslararası yarışmalarda karşılaşmaları ve kaynaşmalarının, onların gelişmelerinde pozitif yansımalara vesile olacağını belirten Koçoğlu, "Bu anlamda bu tür etkinlikleri desteklemek gerekiyor. Biz de Valilik olarak bu tür faaliyetleri her anlamda destekliyoruz. Türkiye'de ve Trabzon'da Uluslararası Okul Sporları Şampiyonası'nın yapılması bizleri sevindiriyor. Burada gençlerimiz, çocuklarımız diğer ülkelerin gençleriyle karşılaşacak. Böylelikle birbirlerinin kültürlerini tanıyıp dostluk ve kardeşlik duyguları artacak" dedi.

ISF Başkanı Laurant Petrynka ise federasyon olarak her organizasyon öncesi ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Trabzon'da olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Petrynka, Türkiye'nin uluslararası okul sporlarında güçlü bir ülke olduğunu kaydederek, "Okul Sporları Olimpiyatları Ayhan Pala'nın katkılarıyla Trabzon'da yapılacak. Bu organizasyonlara Türkiye her zaman katılıyor. Bu müsabakalarda Türk takımları üst seviyeleri zorluyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile