İsgüm, Meslek Hastalıkları İle İlgili Laboratuvar Kuracak

Avrupa Birliği ile eş finansmanlı olarak "Bölge laboratuvarlarının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi’ni yürüten İSGÜM (İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü), Türkiye’nin dört bir tarafında iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi için ölçümler yapıyor.

Avrupa Birliği ile eş finansmanlı olarak "Bölge laboratuvarlarının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi’ni yürüten İSGÜM (İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü), Türkiye’nin dört bir tarafında iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi için ölçümler yapıyor. Bu proje kapsamında iş sağlığı, ile ilgili hastalıklar ve meslek hastalıklarını önleme ve korunma, ölçüm ve analiz teknikleri ile akreditasyon ve kalite yönetimi konularında eğitim programları hazırlanıyor.

    Ankara merkez laboratuvarlarının yanı sıra Adana, Bursa, İzmir, İstanbul, Kayseri ve Kocaeli bölge laboratuvarlarında iş sağlığı ve güvenliği ile birlikte, meslek hastalıklarının önlenmesine ilişkin araştırmalar da yapan İSGÜM, bölge laboratuvarlarını daha etkin hale getirmek için Avrupa Birliği ile eş finansmanlı olarak ‘Bölge laboratuvarlarının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi’ni yürütüyor. İSGÜM koordinasyonunda yürütülen proje ile İSGÜM’ün işletmelere hizmet sunma kapasitesinin ve kalitesinin artması, kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi İSGÜM personelinin İş Sağlığı Güvenliği konusunda daha nitelikli hale gelmesi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile