Isias Otel Davasi Sürüyor

Adiyaman’da 6 Subat depremlerinde 72 kisinin hayatini kaybettigi Isias Otel’le ilgili davanin ikinci durusmasi sürüyor.

Adiyaman 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davada 3’ü tutuklu 11 sanik yargilaniyor. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakani Ünal Üstel, bazi bakanlar ve hayatini kaybeden kisilerin yakinlari davayi takip ediyor.

Adliye önündeki basin açiklamalarinin ardindan durusma basladi.

Mahkeme Baskani, 72 ölü, 8 yaralinin bulundugu dosyaya, 2 kisinin yaralandigi birlesen dosya kapsaminda saniklarin savunmasini istedi.

Birlesen dosya kapsaminda savunma yapan sanik Ahmet Bozkurt, “Benim mühendislerim, hesap uzmanlarim, islerini çok dogru yapmislar, hiçbir eksigim yoktur. Birlesen dosya kapsamindaki 24 Mart tarihinde Gazi Üniversitesi’nden alinan raporda bazi hususlara itirazim var. Benim asli kusurlu oldugunu belirtilmistir. Ben hiçbir eksigim yok, tüm islemlerimizi dogru yaptik. Benim hiçbir kusurum yok. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporuna yaptigim itirazin aynisini Gazi Üniversitesi raporuna da yapiyorum” dedi.

Isisas Otel müellifi Erdem Yildiz, savunmasinda, “Ana savunmada yaptigim savunmamin aynisi, birlesen dosyada da yapiyorum. Gazi Üniversitesinin ek ve kök raporuna iliskin, sahte evrak üzerinden suçlamislar. Ben suçlamalari kabul etmiyorum. Benim ortada hiç olmayan statik projem ruhsata nasil yaziliyor? Benim projem nerede? Ortada proje yok. Evrakta sahtecilik yapildigini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Tutuksuz sanik fenni mesul Halil Bagci, “Aleyhimde olan suçlamalari kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, ilk durusmada dinlenmeyen müstekileri dinledi.

Tanik Murat Kustepe, “Ben binanin yaninda otopark isletiyorum. Ben otelin lobisi ve girisi disinda bir yeri görmedim. Benim otopark ile anlasmalari vardi. Araçlari getiriyorlar. Otelin içindeki tadilati bilmiyorum, sadece dis cepheyi yaptiklarini biliyorum” dedi.

Müsteki avukatlari özel olarak hazirlatilan ve mahkemeye sunulan uzman raporlarini hazirlayan uzmanlarin dinlenmesini talep etti. Sanik avukatlari, Mahkeme Heyetinin Gazi Üniversitesinden alinan raporu hazirlayan ve özel rapor hazirlayan kisilerin mahkemede dinlenmesine karsi çikti.

Mahkeme heyeti, uzmanlarin dinlenmesi ile ilgili talebi kabul ederken sanik avukatlari karara tepki gösterdi. Sanik avukatlari, uzmanlarin dinlenmesi noktasinda öncelikle Gazi Üniversitesinin raporunu hazirlayan uzmanlarin dinlenmesi gerektigini vurguladi.

Durusmaya 5 dakika ara verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile