İşitme Engelli Çocuğun Sünnet Sevinci

MUĞLA - Fethiye'de düzenlenen sünnet şöleni kapsamında işitme engelli çocuk evinde sünnet edildi.

Ölüdeniz Belediyesi ile bir süper marketin ortaklaşa düzenlediği sünnet şöleninde ilçede maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları sünnet ettiriliyor. Ölüdeniz Belediyesine yapılan başvuruları değerlendiren yetkililer, bugüne kadar 27'si engelli 210 çocuğun sünnet işlemini gerçekleştirdi.

Çamköy beldesinde yaşayan işitme engelli 6 yaşındaki Ahmet Sait Vuran'ın sünneti de evinde yapıldı. Kirveliğini Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'ın yaptığı Vuran'a çeşitli hediyeler verildi.

İşaret dili kullanılarak gerçekleştirilen sünnet işleminde, çocuğun mutlu olduğu gözlendi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl düzenledikleri sünnet şöleni kapsamında bin çocuğu sünnet ettirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Sünnet için oluşturdukları ekibin çocukların evine giderek sünnet işlemini gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, "Engelli çocuklarımızın evlerine gidiyoruz, onların aileleri ile sünnet yapıp sevinçlerini paylaşıyoruz. Bugünde işitme engelli bir çocuğumuzun sünnetini yaptık, ben de çocuğumuzun kirvesi oldum" dedi.

Yılmaz, sünnet işlemi için 5 ay boyunca başvuru alacaklarını, ramazan ayında da hayırlı işler yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Sünnet işlemini yapan Dr. Ertan Bozkurt ise bugüne kadar başvurularını aldıkları 27'si engelli 210 çocuğun sünnetlerinin yapıldığını ifade etti.

Sünnet şöleni kapsamında 920 başvuru yapıldığını anlatan Bozkurt, "Kayıtlarımız devam ediyor. Hedefimiz bin çocuğu sünnet ettirmekti ama fazla kayıt oldukça başvuruları alarak işlemleri yapacağız. Bugün sünnet ettiğimiz çocuğumuz işitme engelli olduğu için aramızdaki iletişimi kardeşinin yardımıyla işaret diliyle yaptık" diye konuştu.

Sünnet olan işitme engelli Vuran'ın annesi Fikret Vuran da çocuklarının sünnet işlemini yapan doktora ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile