İşitme Engellilerin Yaptığı Takılar Mücevher Fuarında Sergileniyor

Türkiye Mücevher İhracatçılar Birliği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ortaklaşa yaptığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında işitme engellilerin değerli taşları keserek yaptıkları takılar, mücevher fuarında sergileniyor.


39. İstanbul Jevelry Show Mücevher Fuarı CNR EXPO’da yapılan açılışın ardından yaklaşık bin 200 firmaya ev sahipliği yaptı. Türkiye Mücevher İhracatçıları Birliği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi İşbirliği ile düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında işitme engelli vatandaşların yaptığı değerli taş işlemeleri açılan bir standa sergilenmeye başlandı. Değerli taşları keserek işleyip tespih, kolye ve takı malzemesi yapan işitme engelli vatandaşlar stant da durarak yaptıkları ürünlerin sergiledi.

“3 AY SONUNDA İŞİTME ENGELLİ VATANDAŞLARIN YAPTIĞI DEĞERLİ TAŞ ESERLERİ SERGİLENİYOR”
Türkiye Mücevher İhracatçılar Birliği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliği ile yapılan Sosyal sorumluluk projesinin koordinatörü Ferhan Şahin, “Türkiye Mücevher ihracatçı birliği ve İstanbul Ticaret Üniversitesinin sosyal içerikli bir projesi olan burada işitme engelliler başta olmak üzere dezavantajlı bireyleri meslek sahibi yapmak üzere değerli taş kesim dersleri veriliyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mücevherat Mühendisliği bölümünde kurulmuş bir atölye de çalışıyorlar. Burada üç aylık periyotlarla eğitimler veriliyor. Burada ki standımızda üç ayın sonunda çıkan ürünler sergileniyor. Bu projenin sonunda geri dönüşümler çok güzel oldu. İşitme engelli arkadaşlarımızın da sosyal olarak hayata karışmalarına sebep olduk. Herkes uyum içerisinde çalışmalarına devam ediyor. Biz geleceğin mesleğini burada herkese öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

“ÜRÜNLERİN SATIŞI OLURSA İŞİTME ENGELLİLER EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMIŞ OLURLAR”
Sergide ağırlıklı olarak bilye işlemesi olduğunu ifade eden Şahin, “Burada sergilenen ürünler ağırlıklı olarak bilye üzerinde çalışıldı. Bunlar tespih, kolye ve bileklik gibi ürünlere dönüştü. Buradan çıkan ürünler işitme engelli arkadaşlarımız tarafından yapıldı. Buradan çıkan ürünler satışa sunulursa ve oradan da bir gelir elde edilirse bu gelir işitme engelli olarak eğitim alan kursiyerler bir kazanç elde etmiş olacaktır ve emeklerinin karşılığını almış olurlar” diye konuştu.

“EĞİTİM ALAN KURSİYERLERE SEKTÖRDE BULUNAN FİRMALARIN İLGİ GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ”
Taş işleme sektörüne özen gösterilmesini isteyen Şahin, “Taş işleme işine özen gösterilmesini ve yurtdışında değil de ülkemizde de yapılabileceğini herkese duyurulması gerekiyor. Artık dışarıdan değil de ülkemizde sosyal projelerle yapılan taşların sektör firmaları tarafından alınıp satılmasını istiyoruz. Özellikle de burada eğitim alan arkadaşlara sektörde bulunan kişilerin ilgi göstermesini istiyoruz. Biz bu mesleği yurtdışında ki gibi çok tanınır hale getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile