İskandinavya Somali Federasyonu Türk Halkına Minnettar

İskandinavya Somali Federasyonu Türk Halkına Minnettar

Kuraklık nedeniyle Somali’de yaşanan felaketin yaralarını sarmak için en fazla yardımı yapan Türk halkına İsveç’ten bir teşekkür daha geldi.



Merkezi İsveç’te bulunan İskandinavya Somali Federasyon Başkanı Abdullahi Mahamed ve Başkan Yardımcısı Asha İsmail, Türk halkına şükranlarını bildirmek için Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği`ni ziyaret etti.


Büyükelçi Zergün Korutürk tarafından kapıda karşılanan misafirler, İskandinavya ülkelerinde yaşayan 130 bin Somali vatandaşı adına Türk halkına minnettar olduklarını bildirdi. Federasyon başkan ve yardımcısı tarafından takdim edilen çiçeği Türk milleti adına kabul eden Korutürk, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, fedakâr ve cefakâr Türk milletinin daima mazlum halkların yanında olduğunu söyledi.


"Unutulmaya yüz tutmuş Somali’yi dünya’ya hatırlattınız.’’ diyen Asha İsmail, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali’ye bizzat giderek, bütün dünya’nın ilgisini Somali’ye çevirmesini takdire şayan olarak değerlendirdi.


Abdullahi Mahamed de ülkelerinde yaşanan açlık ve kıtlık felaketine yakın ilgi gösteren Erdoğan`a sunulmak üzere, teşekkür mektubunu Büyükelçi Korutürk’e teslim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile