İskenderun'da Zafer Bayramı Coşkusu

İskenderun'da Zafer Bayramı Coşkusu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında komando birliklerinin geçişi ayakta alkışlandı.


İskenderun Sahil Bulvarı'nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Mehmetçikler protokol ve halkı selamlayarak geçiş yaptı. İskederun halkı Mehmetçikleri ayakta alkışladı. 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birliklerin yanı sıra askeri araç, tank ve zırhlı araçların geçişi heyecanla izlendi. Kutlama törenlerine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 39. Mekanize Piyade ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, protokol üyeleri askeri ve mülki erkanın yanı sıra halk katıldı.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar yaptığı konuşmada, "Bütün milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Millet olarak birçok zaferler kazanmış bir milletiz. Türk milleti olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olduğumuz sürece, kazanamayacağımız hiçbir zafer yok. Bu konuda Türk halkı hiçbir zaman taviz vermemiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde dünya milletlerine Çanakkale'de göstermiş olduğumuz zaferi her zaman gösterecek güç ve kudrete sahibiz. Yeter ki Türk milleti olarak bu birlik ve beraberliğimiz bozulmasın." dedi.

MHP Hatay milletvekili Şefik Çirkin ise şunları söyledi: "Bağımsızlığımızın, esirlikten kurtuluşumuzun simgelendiği büyük bir savaşın bayramını kutluyoruz. Çok büyük bir yokluklarla kazanılan bir zaferi kutluyoruz. Ancak bu milleti ne hale getirdiler de bu bayramdan uzaklaştırdılar. Türk halkı milliyetçi bir millet, ancak tören alanları boş. Devletin yetkililerinin bu bayramı önümüzdeki sene çok daha büyük bir katılımla kutlaması gerektiğine inanıyorum.” İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su “Türk askeri tarihte benzeri olmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu bağlamda tüm halkımızın ve Trük Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise Türkiye’nin emperyalizme karşı verdiği ve tüm dünyaya örnek olan bir zaferi hep birlikte kutladıklarını söyledi.

Civelek, "Bu zaferin tüm halkımıza barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile