İskilip Belediyesi'nden İftar Çadırı

İskilip Belediyesi'nden İftar Çadırı

Çorum'un İskilip Belediye Başkanlığı ve hayırseverlerin desteğiyle kurulan iftar çadırında günlük bin kişiye iftar yemeği verilecek.

İftar çadırına gelemeyecek olan yaşlı ve hasta vatandaşlara ise yemekleri evlerine götürülecek. İskilip Belediyesi tarafından ayrıca fakirlere gıda paketleri hazırlanıp dağıtılacak.
İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, organizasyonda bir aksaklık yaşanmaması için gerekli her türlü tedbirin alındığını ifade etti. Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşamak için hazırlıklarının devam ettiğini dile getiren Başkan Sezer, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda hayırseverin şimdiden desteğini verdiğini ve vermeye devam ettiğini belirtti. Sezer, İftar Çadırına destek olmak isteyen hayırseverlerin, miktara bakılmaksızın belediyeye yardımlarını ulaştırabileceklerini söyledi.
Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan iftar çadırı uygulamasının önümüzdeki yıllarda da yapılacağını aktaran Başkan Sezer, iftar çadırı için destek olan hayırseverlere teşekkür etti.
Sezer, "İftar çadırımızda bu yıl her gün bin vatandaşımızı ağırlayacağız. Hayırseverlerimizin desteği ile yaptığımız bu uygulama halkımızın bu mübarek günlerde kaynaşmasını da sağlıyor. İftar çadırımızı ilk olarak geçen yıl açmıştık. Bu yıl daha profesyonel bir şekilde bu hizmeti vereceğiz. Destek olan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin" dedi.
İftar çadırında, ezandan önce çeşitli etkinliklerin yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Numan Sezer, iftar yemeğinin ardından da bazı sosyal programlar düşündüklerini söyledi. İftar çadırında her gün ilahilerin okunacağını ve bazı günlerde daha geniş etkinliklerin yapılacağını bildiren Başkan Sezer, "Ramazan ayının ruhuna uygun programlarımız olacak. Bu mübarek ayın manevi iklimini halkımızla birlikte yaşayacağız" diye konuştu.
İftar çadırı aracılığı ile zengin-fakir, genç-yaşlı, patron-işçi herkesi iftar sofrasında bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Numan Sezer, bu uygulamanın sosyal yardımlaşma ve dayanışma açısından da son derece verimli olacağını dile getirdi. Yöneticiler olarak kendilerinin de her iftara katılmaya gayret göstereceklerini söyleyen Sezer, iftar sofrasının bir buluşma noktası olacağını vurguladı.
Belediye Başkanı Numan Sezer, iftar vermek isteyen hayırseverlerin şimdiden isimlerini yazdırabileceklerini belirtti. Birçok firma ve hayırseverin şimdiden iftar günü aldığını anlatan Başkan Sezer, herkesi bu hayır sofrasına destek olmaya davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile