İskilip Fem Dersaheneleri Akıllı Tahtaya Geçti
İskilip FEM Dershanesi, eğitimin kalitesini artırmak için `akıllı tahta ve akıllı sınıf` uygulamasına geçti.
Teknolojinin eğitim alanındaki kullanımının son örneği olan akıllı tahta (Activ Classroom) sistemi, bilgisayara bağlanarak öğrencilere görsel ve dokunsal olarak hitap ediyor. 2011-12 eğitim ve öğretim yılında bütün sınıflarında akıllı tahta uygulamasına geçen FEM Dershanesi, İskilip’te eğitimin çıtasının daha yükselmesi için böyle bir çalışma yaptığını duyurdu.
Akıllı tahtaların her sınıfta olduğunu belirten Dershane Müdürü İbrahim Düz, öğretmenlere ve velilere de bu tahtalar aracılığıyla seminerler verildiğini söyledi. "Dershanemiz çağın son teknolojileriyle, daha etkin bir eğitim ve öğretim amaçlıyor." diyen Düz, öğrencilerinin teknolojiden yararlanmaları ve bilişim teknolojilerinin daha etkin bir şekilde kullanımının sağlanmasını istediklerini kaydetti.
Düz, "Eğitim ve değerlendirme için öğretmenleri desteklemek, öğrenci katılımını artırmak ve her tip öğrenci için performansı güçlendirmek amacıyla eğiticiler tarafından eğitimciler için geliştirilen entegre bir donanım, yazılım, eğitim ve kaynaklar sistemi. En önemli özelliği, tahtanın bilgisayar ekranına dönüştürülmüş olması. Bu tahtalarda, özel bilgisayar programları sayesinde matematik, fen, sosyal, İngilizce ve Türkçe gibi dersler uygulamalı olarak görsel işlenebildiği için, derslerin öğrencilerin hafızasında daha kalıcı olarak yer alması mümkün hale gelebiliyor." dedi.
FEM Dershanesi`nin İskilip’te akıllı tahta ile dershanecilikte yeni bir çağ açtığını ifade eden Düz, "Eğitimde görsellik arttı, görselliğin de eğitime büyük katkısı var. Bu tahtalar sayesinde derslerde daha fazla soru çözebiliyoruz ve bütün kaynaklardan farklı soru tipleri çözme imkanı buluyoruz. Tahtalarda silinme korkusu yok. Hocalar tahtaya yazdıklarını silseler bile öğrencilerin kafalarına takılan bir işlemden dolayı yeniden geriye dönülebiliyor." ifadelerini kullandı.