Iskilipliler Zafer Bayrami'nda Fener Alayinda Tek Yürek Oldu

Iskilipliler Zafer Bayrami'nda Fener Alayinda Tek Yürek Oldu

Çorum’un Iskilip ilçesinde 30 Agustos Zafer Bayrami nedeniyle fener alayi düzenlendi.

Iskilip Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlik belediye binasi önünden baslayip Iskilip Kalesi’nde son buldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve sehitler için saygi durusunda bulunulmasinin ardindan alaya katilanlar hep birlikte Istiklal Marsi’ni okudu. Kalabalik, ellerinde mesalelerle yürüyüse katilarak Iskilip sokaklarini aydinlatti.

Programda bir konusma yapan Iskilip Belediye Baskani Ismail Çizikci, 30 Agustos’un sadece tarihten bir gün olmadigina dikkat çekerek, “Türk milletinin bagimsizlik mücadelesinde yedi düveli önüne kattigi, düsmani Izmir’de denize döktügü o muhtesem gündür. Bu anlamli günü, Iskilipli bir vatansever olarak sizlerle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum ve bu coskuyu hep birlikte yasamaya devam edecegiz. Allah birligimizi, dirligimizi daim etsin; bizi karanlik içerisinde göstermeye çalisanlar, kendi karanliklarinda bogulsun. Birlik ve beraberligimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacagini ve sonsuza dek var olacagini herkese gösterecektir. Hepinize yürekten tesekkür ederim. Ne Mutlu Türküm diyene” dedi.

Etkinlik, katilimcilarin alkislari ve marslarla son buldu. Iskilip halki, Fener Alayi ile bir kez daha milli birlik ve beraberligini gösterirken, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin coskusunu doyasiya yasadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile