İşkur, Araban'da İstihdama Katkı Sağladı

Gaziantep'in Araban ilçesindeki ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi faaliyetlerinde çalıştırılmak üzere Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Gaziantep İl Müdürlüğü ile Araban Belediyesi arasında Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde protokol düzenlendi

Gaziantep'in Araban ilçesindeki ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi faaliyetlerinde çalıştırılmak üzere Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Gaziantep İl Müdürlüğü ile Araban Belediyesi arasında Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde protokol düzenlendi.
Protokol kapsamında 60 kişi, 31 Aralık 2010 tarihine kadar istihdam edilecek. Bu süre içerisinde işçilerin ücret, vergi ve sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. İŞKUR Gaziantep İl Müdürü İlyas Bulduk, "İşçilere iş bulan bir kurum olarak faaliyette bulunmak üzere kurulan İŞKUR, değişen ekonomik ve sosyal yapıya ayak uydurarak geçen seneler içerisinde fonksiyonlarını artırdı. Özellikle İşsizlik Sigortası Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra vasıfsız işgücünü vasıflı hale getirmek üzere meslek
edindirme kursları düzenliyoruz. Fikri, projesi olup da sermayesi olmayan vatandaşlara kendi işlerini kurmaları yönünde KOSGEB'in de desteği ile imkanlar sunuyoruz" dedi.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, "İŞKUR Gaziantep İl Müdürü İlyas Bulduk'un şahsında Türkiye İş Kurumuna bu gibi faaliyetleri desteklediklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Arabanlı vatandaşlarımızın geçim kaynağı, tamamen tarım ve tarım işçiliği üzerinedir. İŞKUR, ilçedeki işsizliğe çözüm bulmamız açısından yardımcı olarak ilçede iş istihdamı sağlıyor" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile