İşkur’dan Üniversitede Rehberlik ve İrtibat Noktası

İşkur’dan Üniversitede Rehberlik ve İrtibat Noktası

Amasya Üniversitesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Amasya İl Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle üniversite yerleşkesi İçerisinde İŞKUR Rehberlik ve İrtibat Noktası açıldı.

İrtibat noktasının mezuniyet aşamasındaki öğrencilerinin iş hayatına en kısa sürede geçiş yapabilmelerine yardımcı olunması amacıyla oluşturulduğunu belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “İŞKUR bünyesinde çalışan iş ve meslek danışmanlarının Son dönemde görev tanımları içerisine özellikle mezuniyet aşamasındaki üniversiteli gençlere yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetleri alınmıştır. Dolayısıyla, gençlerimizin iş hayatına en kısa sürede geçiş yapabilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla, bu iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımızı yerleşkelerimizde buluşturmuş olduk” dedi.

İŞKUR Amasya İl Müdürü Osman Yılmaz da irtibat noktasında iş arama becerileri, öz geçmiş hazırlama, işverenle mülakat, görüşme teknikleri, başta olmak üzere europass CV oluşturma gibi güncel ve önemli konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile