ISKUR Genel Müdürü Aktürk Açiklamasi 'Pandemide 8 Milyon Insana 57 Milyar TL Destek Sagladik'

ISKUR Genel Müdürü Aktürk Açiklamasi 'Pandemide 8 Milyon Insana 57 Milyar TL Destek Sagladik'

Türkiye Is Kurumu (ISKUR) Genel Müdürü Bekir Aktürk, pandemi sürecinde toplamda 8 milyon kisiye 57 milyar TL’lik destekte bulunduklarini söyledi.

ISKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, bir dizi programlara katilmak üzere geldigi Ordu’da sabah saatlerinde ilk olarak Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Altinordu Belediye Baskani Askin Tören’i ziyaret etti. Ziyaretlerin ardindan Ordu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki isverenler ve çalisanlari da ziyaret ederek, istihdamin arttirilmasi konusunda yürütülen çalismalar gerçeklestirdi.

“Toplamda 8 milyon kisiye 57 milyar TL’lik destek”

Bir tekstil fabrikasinda imzalanan isbirligi protokolü sonrasinda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan ISKUR Genel Müdürü Aktürk, “Pandemi döneminde kapanan ve çalisma süreleri azalan isletmelerimiz oldu. Buralardaki çalisan isçilerimize kisa çalisma ödenegi ile destek olduk. 16 ay boyunca kisa çalisma ödenegini çalisanlarimiza ödemis olduk ve bu çerçevede baktigimizda yaklasik 3,8 milyon çalisanimiza 36,7 milyar TL’lik bir destek saglamis olduk. Yine bu dönem içerisinde nakdi ücret destegi uygulamamizi hayata geçirdik. Kisa çalismadan faydalanamayan ve ücretsiz izne ayrilan çalisanlarimiza nakdi ücret destegi ödedik. Bu kapsamda da 3 milyon çalisanimiza yaklasik 14 milyar TL’lik bir destek sagladik. Pandemi döneminde islerini kaybeden vatandaslarimiza da issizlik ödenegi ödeyerek yanlarinda olmaya devam ettik. Bu çerçevede de yaklasik 1,1 milyon issizimize 6 buçuk milyar TL destekte bulunduk. Böylece toplamda pandemi döneminde yaklasik 8 milyon kisiye 57 milyar TL civarinda bir destek saglamis olduk. Dolayisi ile hem isletmelerimizin üretimini sagladik hem de bu çerçevede çalisanlarimizi korumus olduk” dedi.



Pandemi sürecinde 1 milyon 400 bin kisi is sahibi oldu

Pandemi döneminden sonra özellikle normallesme ile beraber ISKUR olarak gerek aktif is gücü programlari ile gerek ise yerlestirme hizmetleri ile çalismalarinin sürdügünü ifade eden Aktürk, “Bu çerçevede isverenlerimizin almak istedigi isçileri, issiz vatandaslarimizin da kavusmak istedigi isi bulma noktasinda çalismalarimiza devam ediyoruz. Pandemiye ragmen 2020 yilinda yaklasik 900 bin vatandasimizin ise yerlestirilmesine aracilik ettik. 2021 yilinda da Haziran ayi itibariyla 500 bini askin vatandasimizin ise yerlestirilmesini saglamis olduk” seklide konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile