İŞKUR Tarafından Başlatılan Mesleki Eğitim Seferberliği Projesi

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İŞKUR tarafından başlatılan mesleki eğitim seferberliği ile yeni bir projeye imza atıldığını bildirdi.

Milletvekili Enç, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir yürütülmekte olan işbaşı eğitim programlarının çok daha fazla kişiye ulaşması için yeniden yapılandırıldığını belirtti.

İşbaşı eğitim programları ile işverenler ve elemanlarını İŞKUR tarafından eğitileceğini ifade eden Enç, meslek edinmek isteyenlerin bu süreçte hiçbir maliyete katlanmayacaklarını, isteyen herkesin bu sayede meslek ve iş sahibi olabileceğini kaydetti.

İşsizlikle mücadelenin en önemli yapı taşlarından birisinin mesleksizlik sorununun çözülmesi olduğunu vurgulayan Enç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Mesleki eğitimde atılacak adımlar, işsizliğin azaltılmasında hayati bir önem taşıyor. Bu nedenle İŞKUR tarafından başlatılan mesleki eğitim seferberliğinde yeni bir projeye imza atıldı. Başta gençler olmak üzere geniş bir kitleye hitap eden işbaşı eğitim programları, hem işsizlerin iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak hem de mesleki tecrübe kazanmalarını sağlayacak. Bu programlardan yararlanabilmek isteyenlerin İŞKUR'a kayıtlı olması, öğrenci olmaması ve 15 yaşını tamamlamış olması gerekiyor.''

Enç, yeniden yapılandırma kapsamında katılımcıların, işbaşı eğitim programlarının başlamadan önceki 6 aylık dönemde iş yerine ait prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olması koşulunun da revize edilerek 3 aya indirildiğini bildirdi.

Program süresince katılımcılara katıldığı her gün için 25 lira ödendiğini, ayrıca program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası priminin de İŞKUR tarafından karşılandığını belirterek, işbaşı eğitim programlarında başlayan yeni dönemin işsizliğin yüzde 5'e indirilmesinin hedeflendiği 2023 Vizyonu açısından hayırlı olması dileğinde bulundu.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile