İslahiye Myo'dan ''Tarım Paneli''

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu ve İlçe Kaymakamlığı işbirliğiyle, ''Ekonomik önemi olan bitkilerde bitki zararlıları ve mücadele yöntemleri'' konulu panel düzenlendi.

MYO toplantı salonunda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, GAÜN İİBF İktisat Bölümü Öğretim üyesi, İslahiye MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Kütük ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Akgül katıldı.

Yıldırım, panelde, Türkiye'nin dünyada 7. büyük tarımsal gücüne sahip olan ülkesi olduğunu, nüfusun üçte birinin tarımsal faaliyetlerle geçimini sağladığını vurguladı.

İslahiye ekonomisinin tarıma dayalı bir yapısının bulunduğunu belirten Yıldırım, ''Tarımsal üretim bitkisel ağırlıklıdır. Geçim tarla ziraatıyla olduğunda bitkisel üretimde, ekonomik zarara sebep olan hastalıklar, zararlı ve yabancı otlardan dolayı bitkisel koruma çalışmalarına önem veriyoruz'' dedi.

Murat Kütük de kültür bitkilerinde zararlı bazı böcekler konusunda bilgi verdi ve dünya üzerinde bir milyon 300 bin böcek türünün bulunduğunu, böceklerin yaklaşık 12 bin türünün tarımsal anlamda zarar verdiğini ifade etti.

Küçük, özellikle İslahiye'de yetiştirilen bitkisel ürünlerden bazı üzüm zararlıları, buğday zararlıları ve bazı biber zararlıları hakkında bilgilendirdi.

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Akgül ise bitki hastalıklarına değinerek, hastalıkları, bitkinin genetik yapısından ileri gelen hastalıklar ve çevreden kaynaklanan hastalıklar olarak ikiye ayırdı.

Kaymakam Osman Beyazyıldız da paneli düzenleyenlere ve konuşmacılara teşekkür etti.

Panele, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uludağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İslahiye İlçe Müdürü Mehmet Yanar, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, çiftçiler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile