Islahiye Ve Nurdagi Çiftçisine Can Suyu

Islahiye Ve Nurdagi Çiftçisine Can Suyu

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Islahiye ve Nurdagi’nda 30 kilometrelik ana kanalin bulundugu Kilavuzlu Sulama Projesi’nin tamamlandiginda 1 milyon dekardan fazla bir alani sulayabilecegini belirterek, “Proje ile 5,5 milyar liralik net zirai gelir artisi insallah saglanmis ve 120 binden fazla kardesimize de istihdam imkani sunulmus olacak” dedi.

Bakan Kirisci, depremden etkilenen Gaziantep’in Islahiye ilçesindeki ilçe tarim müdürlügü binasini ziyaret edip, personele geçmis olsun dileklerini iletti. Daha sonra Kilavuzlu Sulama Projesi’nin ilçede bulunan 4. kismindaki insaat alaninda incelemede bulundu. Incelemde Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, eski Adalet Bakani Abdulhamit Gül ve AK Parti Kadin Kollari Baskani Feray Yilmaz eslik etti.

Inceleme sonrasi bakanlik olarak su konusunda çok hassas davrandiklarini anlatan Kirisci, "Su bizim her seyimiz, su varsa toprakta bereket, bereketin karsiligi olarak bizim üretim artisimiz, istihdamimiz, ihracatimiz ve bize bagli olarak yine ülkenin refahi ve mutlulugu söz konusu" ifadelerine yer verdi.

Ana kanalin yaklasik 30 km’lik kismi Nurdagi ve Islahiye’den geçiyor

Projenin Kahramanmaras, Gaziantep ve Hatay illerinni kapsadigini 86 kilometrelik sulama kanalinin 2020 yilinda tamamlandigini aktaran Kirisci, "Proje hizmet verecek asamaya geldi. Ana kanalin yaklasik 30 kilometrelik kismi Gaziantep Nurdagi ve Islahiye ilçelerinden geçmekte. 156,5 bin dekar sulama alaninin sebeke insaati tamamlandi. Toplam proje bedeli 23 milyar lira olup tesislere simdiye kadar yüzde 37’lik kismina tekabül eden 8,5 milyar liralik bir harcama yapildi. Proje tamamlandiginda 1 milyon dekardan fazla bir alan sulamaya açilarak 5,5 milyar liralik net zirai gelir artisi insallah saglanmis ve 120 binden fazla kardesimize de istihdam imkani sunulmus olacak" ifadelerini kullandi.

Gaziantep’te gerçeklestirilecek projelerden bahseden Bakan Kirisci, "Ana ünitelerin tamamlandigini ve her harcanan paranin faydaya dönüsüm asamasina gelindigini özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü baraj yapildi, kanal yapildi ve bundan sonra bu etaplar birer birer tamamlanarak, sulama sistemleri dösendiginde bu sulama sistemlerinden yararlanan üreticilerimizi görmüs olacagiz." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile