'İslam Bilim Tarihi' Genç Nesillere Aktarılıyor

'İslam Bilim Tarihi' Genç Nesillere Aktarılıyor

Konya'daki Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi'nde, İslam medeniyetinin, insanlığın bilimsel mirasına katkılarını genç nesillere anlatmak amacıyla "İcatlar ve Mucitler Projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsamında, ilk kitap olarak İslam bilim tarihinin önemli şahsiyetlerinden büyük mucit El- Cezeri, ikinci olarak Barbaros Hayreddin Paşa, üçüncü olarak ise El- Cevheri, İbni Firnas, Hezarfen Ahmed Çelebi ile Lagari Hasan Çelebi'nin icatlarından kesitler sunulan "Uçmak İstiyorum" kitaplarının Türkçe ve İngilizce basımı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesince basımı yapılan kitaplar, Bilim Merkezi'ni ziyarete gelen çocuklara hediye ediliyor.

- "Bu proje dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi'nin Konya'yı bilimin de merkezi yapma konusunda önemli bir yatırım olduğunu belirterek, kentin görsel zenginliği ve estetiğiyle dünyadaki en önemli bilim merkezlerinden birine sahip olduğunu söyledi.

Bilim Merkezi'nin sergilerin yanında planetaryumu, gözlem kulesi, kütüphanesi ile bilim meraklılarından yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:

"İslam dünyasındaki büyük bilim insanlarını ve icatlarını tanıtmak, insanlığın bugün ulaştığı seviyede katkılarını göstermek amacıyla İcatlar ve Mucitler Projesi'ni başlattık. Geleceğin teminatı çocuklarımızın geçmişi tanıması son derece önemli. Bu proje dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. 'İslam Bilim Tarihi' ilk defa çocuk kitabı olarak tanıtılacak ve anlatılacak. Kitap için metinler, yeniden oluşturulan teknik çizimler ve minyatürler, alanında uzman bilim insanları tarafından titizlikle üzerinde çalışılarak meydana getirildi. Şehrimiz için hayırlı olsun."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile