Islam Isbirligi Gençlik Forumu 4. Genel Kurulu

Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Ihsan Selim Baydas: 'Islam dünyasinin birlikteligine yönelik yaptigimiz girisimler, gelecek nesillere kuvvetli bir zemin olusturacaktir. Islam Isbirligi Gençlik Forumu, gençlik alaninda vadettigi potansiyel ile Teskilatin üye devletleri için önemli bir is birligi platformu olma özelligi tasimaktadir. Biz de Türkiye olarak Foruma olan destegimizi her zaman oldugu gibi en güçlü sekilde sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edecegiz' 'Türkiye, gerek Teskilatimizin, gerekse Gençlik Forumumuzun her daim yaninda olmaya, Müslüman gençlerin arasindaki kardesligi kuvvetlendirmeye vesile olacak her türlü faaliyetin destekçisi olmaya devam edecektir'

Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Ihsan Selim Baydas, Islam dünyasinin birlikteligine yönelik yapilan girisimlerin, gelecek nesillere kuvvetli bir zemin olusturacagini belirterek, "Islam Isbirligi Gençlik Forumu, gençlik alaninda vadettigi potansiyel ile Teskilatin üye devletleri için önemli bir is birligi platformu olma özelligi tasimaktadir. Biz de Türkiye olarak Foruma olan destegimizi her zaman oldugu gibi en güçlü sekilde sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edecegiz." dedi.

Baydas, Istanbul'da 56 üye ülke temsilcisinin katilimiyla düzenlenen Islam Isbirligi Gençlik Forumu (ICYF) 4. Genel Kurulu'nun açilis oturumunda yaptigi konusmada, gençlerin, ülkeleri ortak paydada bulusturan en güçlü sütunlardan biri oldugunu vurguladi.

Cografyalarinda kalkinma ve barisi saglayabilmeleri için gençligin gelisimi ve gençlerin kapasitelerinin artirilmasinin büyük önem arz ettigine isaret eden Baydas, gençlerin bugün yasanan ve gelecekte de yasanmasi olasi sorunlar için çözümün en önemli parçasi, paydasi oldugunu söyledi.

Gelecege yürüyüsün gençlerle olabilecegini dile getiren Baydas, "Ülke hedeflerimize ulasmak, yarinlarda daha güçlü ve saglam adimlar atmamiz gençlerimizle mümkün olacaktir. Bugün gençlerimizin potansiyellerini en iyi sekilde ortaya koymalarina imkan saglayacak her çalisma, yarinin dünyasi için bir harç vazifesi görecektir. Iste tüm bu hassasiyetlerle toplanan Gençlik ve Spor Bakanlari Islam Konferansinda gençlikle ilgili önemli kararlar alinmaktadir. Bütüncül bakis açilari ortaya konmakta, istisare içerisinde gelecek vizyonuna iliskin çalismalar masaya yatirilmaktadir." diye konustu.

Bunlardan en önemlisinin Gençlik Stratejisi Belgesi'nin, 4. Bakanlar Konferansi'nda kabul edilmesi oldugunu ifade eden Baydas, Müslüman gençligin güçlendirilmesi için bu yol gösterici strateji belgesinin uygulanmasinin önem arz ettigini, bunun için Ortak Gençlik Eylem Plani'nin kabul edilmesinin önemli adimlardan oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu baglamda, Islam dünyasi gençlerini güçlendirmek amaciyla faaliyetler gerçeklestiren Gençlik Forumu'nun, ihtiyaç duyacagi her alanda desteklenmesini son derece elzem ve gerekli buldugumuzu ifade etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti dünyanin en çok siginmaci agirlayan ülkesi konumundadir. Kaynaklarimiz dahilinde en iyi sekilde agirladigimiz misafirlerin önemli bir kismini çocuklar ve gençler olusturuyor. Bu gençlerin refahi, sosyal uyumu, güçlendirilmesi, egitimi için uluslararasi kuruluslarla birlikte önemli projeler gerçeklestiriyoruz ve bu konudaki olumlu gelismeleri sürekli gözlemliyoruz. Bunun yaninda Türkiye olarak, Islam Isbirligi Teskilati üye ülkeleriyle gençlik ve spor basta olmak üzere yapici ve sürdürülebilir iliskilerin tesis edilmesinde büyük gayret sarf ediyoruz. Bakanligimiz, gençlik merkezleri, gençlik kamplari, gençlik degisimi projeleriyle Islam dünyasi gençlerine kapilarini her daim açik tutmaktadir."

- "Sporun birlestirici gücü, kardeslige katki saglayacaktir"

Teskilat ile olan es güdümü 2019'da Gençlik Forumu ile yaptiklari is birligi protokolüyle taçlandirdiklarini aktaran Baydas, Bakanligin Forum ile her yil yapilan is birligi programlari sayesinde gençler için son derece faydali projelere imza attigini, bunlarin en önemlisinin her yil gönüllülük ve medya egitimi basta olmak üzere çesitli temalar adi altinda düzenledikleri gençlik kamplari oldugunu anlatti.

Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Ihsan Selim Baydas, geçen yil Gönüllülük Temali Uluslararasi Fotograf Yarismasi'na dünyanin dört bir yanindan 1000'i askin gencin katildigini ifade ederek, konusmasini söyle sürdürdü:

"Organizasyonda Türkiye, unutulmaz anilar ve hatiralar, yeni dostluklar ve kardesliklerin yesermesi için ev sahipligi görevi üstlenmistir. Ayrica, Müslüman gençlerimiz, kardeslerimiz arasindaki bagin kuvvetlenmesi için sporun da etkili bir araç oldugunu düsünüyoruz. Islami Dayanisma Oyunlari'nin besincisini 2022 Agustos ayinda Konya'da, Türkiye'de düzenleyecegiz. Sporun birlestirici gücü, kardeslige katki saglayacaktir. Birlikte ter döküp emek harcadigimiz, birlikte heyecanlanip birlikte sevindigimiz böylesi faaliyetler, bizi ortak bir duygunun etrafinda bir araya getiriyor. Islami Dayanisma Oyunlari'nda tüm dünyaya en yüksek sesle dostluk ve kardeslik mesaji verecegiz. Islam dünyasinin birlikteligine yönelik yaptigimiz girisimler, gelecek nesillere kuvvetli bir zemin olusturacaktir. Islam Isbirligi Gençlik Forumu, gençlik alaninda vadettigi potansiyel ile Teskilatin üye devletleri için önemli bir is birligi platformu olma özelligi tasimaktadir. Biz de Türkiye olarak Foruma olan destegimizi her zaman oldugu gibi en güçlü sekilde sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edecegiz. Türkiye, gerek Teskilatimizin, gerekse Gençlik Forumumuzun her daim yaninda olmaya, Müslüman gençlerin arasindaki kardesligi kuvvetlendirmeye vesile olacak her türlü faaliyetin destekçisi olmaya devam edecektir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile